Onko yleistä pitopalveluissa että valmistavat juhliin tilattuja ruokia päivää tai jopa kahta ennen
juhlapäivää? Vai pitäisikö hygieniasäädösten mukaan olla samana päivänä tehtyjä?
Kommentit (5)
Riippuu tuotteesta. Jotkut tarvitsevat marinoitumisajankin. Tai pakastuksen rakenteen takia.
Ravintoloissakin esivalmistellaan ruokia paljon ennen tarjoilua, joskus jopa edellisenä päivänä tai vieläkin aiemmin.
Itse ollut lounasravintolassa töissä (en kokkina) ja kyllä siellä ainakin valmisteltiin seuraavan päivän tarjottavat edellisenä päivänä. Ei mitään ongelmaa, kunhan normaalisti huolehditaan kylmäketjusta, säilytyslämpötiloista, päiväyksistä sun muista.
Ei tarviyåtse olla samana päivänä tehtyjä. Kuten yllä on mainittu, riippuu ihan tuotteesta. Suurin osa säilyy yön yli oikein hyvin ja aikataulullisesti osa valmistusta on useimmiten pakko tehdä jo edellisenä päivänä.
Riippuu tuotteesta. Jotkut tarvitsevat marinoitumisajankin. Tai pakastuksen rakenteen takia.