Mitä salaattia ruoan kanssa
Te, jotka tykkäätte syödä salaattia ja kasviksia ruoan kanssa, mitä te lautasellenne oikein laitatte? Ei inspiroi popsia vain vihreää salaattia, kurkkua ja tomaattia.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Mitä ruokaa?
No vaikka perunaa ja kastiketta, kanaa ja riisiä, jotain pastaa... Lohta?
Etikkainen kaalisalaatti. Helppo tehdä itse.
Salaattiinhan voi työntää ihan melkein mitä vaan; niitä kurkkuja ja tomaatteja, tai maissia, porkkanaa, retiisiä, paprikaa, sipulia, oliiveja... You name it. Mozzarellaa tai fetaa jos siltä tuntuu. Sekaan vähän suolaa ja pippuria, loraus balsamicoa ja oliiviöljyä. Niin, ja salaattejakin on miljoonaa eri lajia.
Nimenomaan niitä vanhanaikaisia raastesalaatteja. Porkkanaraastetta lantturaastetta kaaliraastetta omenaraastetta sekoitettuna tai erikseen ja terästettynä vaikka pähkinäröouheella tai niillä peruskououaikaisilla viinimarjoilla tai ilman. Niin kuin kaalisalaattia mutta ilman sitä majoneesia tai öljyä. Hyvää on ja rouskuu hampaissa.
Toinen mistä tykkään, on höyrytetyt tai vähän vokatut lämpimät lisukekasvikset. Tähän sopii erinomaisesti erilaiset kaalit - parsakaali, kukkakaali, brysselinkaali, savojinkaali - ja esim herneet, porkkananpalat, taittopavut, paprikat; vokkiin (muttei hyörytettynä) kesäkurpitsat ja munakoisot. Voi halutessaan maustaa esim suolalla, mustapippurilla, viinietikalla tai hunajalla.
Lämmintä salaattia. Esim. uunivuokaan pikkutomaatteja, persikkaa/luumua, kesäkurpitsaa, öljyä ja yrttimausteita päälle ja uuniin vartiksi.
Vihreään salaattiin laitan jäävuorisalaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua, varsiselleriä, persikkakuutioita, retiisiä, appelsiinia, ituja, kapriksia, melonia jne.
Punakaali-omenasalaatti on myös hyvää. Tähän voi yhdistää hapankaaliakin.
Porkkanan sekaan voi raastaa muutakin, esim palsternakkaa tai lanttua. Kurkkukin on välillä parempaa raasteena ja senkin voi yhdistää retiisiin.
Mun lemppari on tämä:
Kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia, paprikaa ja tuoreita herkkusieniä nopeasti oliiviöljyssä paistettuna. Nam.
Tai rucola-feta-cashewpähkinä-punasipuli- salaatti.
Pohjana yleensä salaatti/salaattisekoitus, kurkku, tomaatti
Sitten punasipuli, paprika, varsiselleri, persikka, soijapapu, retiisi, avocado, kiinankaali, punakaali,
marinoidut sienet, pavut,
Pasta, couscous, linssit, ohra,
Hyi, pahinta on juuri rouskuva kaaliraaste, raatelee kurkkua! Samoin porkkana raaste, tuntuu kuin tukehtuisi. Jotenkin juuri nämä pula-ajan suomalaiset raaste lisukkeet on ihan hirveitä.
Kanasalaatti, kreikkalainen salaatti, sipuli tomaatti mozzarella basilika salaatti, nam nam!
Valmiita salaattisekoituksiakin on ja silmusalaattia yms. laitettavaksi vaikka salaatin sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Hyi, pahinta on juuri rouskuva kaaliraaste, raatelee kurkkua! Samoin porkkana raaste, tuntuu kuin tukehtuisi. Jotenkin juuri nämä pula-ajan suomalaiset raaste lisukkeet on ihan hirveitä.
Kanasalaatti, kreikkalainen salaatti, sipuli tomaatti mozzarella basilika salaatti, nam nam!
Käytätkö hampaita ollenkaan?
Raasteita voi kokeilla tehdä erikokoisilla terillä, jos koostumus tökkii.
Meillä viimeaikoina:
Karhunlaukkaa, tomaattia, oliiveja, persiljaa, vähän etikkaa
Vuohenputken tuoreita lehtiä, maahumalan kukintoja, muita yrttejä (sori, en muista mitä..)
Tänään oli perusvihersalaatti, jossa oli kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia ja sinappikastike
Mä teen hölskyvihanneksia.