Paras helppo leipä?
Kommentit (7)
Pataleipä, soodaleipä. Googlaa itse. ;)
Erilaiset "lättyleivät", rieskat, piirakat...
Myös pataleipä tai yön yli jääkaapissa muhinut taikina , josta sämpylöitä aamulla uunipellille.
Perusohje: jauhoja, nestettä, ( nesteen laadun mukaan mahdollinen kohotusaine), ripaus suolaa (hiivataikinaan myös vähän sokeria).
Tarkempia ohjeita löytyy keittokirjoista ja netistä... kokeilemalla oppii oikeat mittasuhteet ja paistoajan/ lämmön.
Erilaiset "lättyleivät", rieskat, piirakat...
Myös pataleipä tai yön yli jääkaapissa muhinut taikina , josta sämpylöitä aamulla uunipellille.
Perusohje: jauhoja, nestettä, ( nesteen laadun mukaan mahdollinen kohotusaine), ripaus suolaa (hiivataikinaan myös vähän sokeria).
Tarkempia ohjeita löytyy keittokirjoista ja netistä... kokeilemalla oppii oikeat mittasuhteet ja paistoajan/ lämmön.
Soodaa, vettä, jauhoo, suolaa mikroon kupissa. Nopee ja helppo leitä
Pataleipä johon tulee 7 dl vehnäjauhoja, 3 dl vettä, 1 tl kuivahiivaa ja suolaa, aineet sekasin ja jätä hellalle 10-24 tunniksi, kuumenna valurautapata uunissa 175 asteessa, vaivaa taikinaa jauhojen kanssa, laita taikina kuumaan voideltuun pataan, paista 175 asteessa kansi päällä 25 minuuttia, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia. Herkkua ja halpaa!
Kauraleseitä, kaurajauhoa, pellavansiemenrouhetta, ruiskuiturouhetta, vehnäjauhoja, kuivahiivaa, sokeria hyppysellinen, suolaa ja oliiviöljyä pari ruokalusikallista.
Jauhoja, nestettä, hiivaa, suolaa. Levität leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.