Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Millaista se on, miten erottaa pahanlaatuisesta? Onko ollut ilman raskautta tai lääkitystä tai muuta järkeenkäypää syytä? Häviääkö itsestään vai pitääkö leikata? Onko yleensä vain jossain tietyssä kohtaa vai kauttaaltaan ikenissä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

En tiedä, onko sinulla kyse samanlaisesta asiasta. Minulle hammaslääkäri sanoi kerran, että on ien kasvanut liikaa. Se oli kasvanut tavallaan liian paljon hampaan päälle sivusta tai oikeastaan ne pari hammasta olivat niin matalat, että siksi ien peitti niiden ulko- tai sisäpintaa normaalia enemmän. Sanoi, että hän puuduttaa ja tavallaan sekunnin pari poltti sitä ientä pois. Ei sattunut yhtään eikä kestänyt kuin ne muutamat sekunnit. Kertoi samalla, että sitä ientä kannattaa poistaa, koska sitä hammasta on vaikea pitää puhtaana tai sinne ikenen ja hampaan väliin pääsee plakkia kertymään, mikä ei ole hyvä. Oli siis kertatoimenpide, ei sattunut ja varmaan noille parille tavallista lyhyemmille hampaille sitten hyvä vaihtoehto, että on parempi pitää puhtaana eikä tule esim. ientulehduksia tms. Liekö sinulla sitten sama juttu?

pseudotietaja

Riippuu aina tapauksesta, joten parempi kysyä ammattilaiselta. Voi olla ihan bakteerista johtuvaa "turvotusta" tai sitten hyvälaatuinen kasvain tms. Näkemättä ei tiedä. Jos se on vaan turvonnut ien ja jää esim purennan väliin, niin sen tosiaan saa helposti "madallettua". Käy ihmeessä näyttämässä. Oli mikä oli niin aivan kuten joku jo sanoikin, ei sitä saa pidettyä millään puhtaana jos se on pidempään sellainen niin tilanne siten vain pahenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla