osaisiko joku neuvoa...ihme keitin ja arabialainen kahvi :D
eli meillä on lainassa tuollainen ihme kahvinkeitin juttu, eli se on niinku kippo jossa sit vaan otin. osaisko joku neuvoa miten sitä kaytetään, eli miten kahvi sillä tehdään!?sen vain tiedän et levyllä, mut mites...?
arabialaista kahvia ois tarkotus tarjota mut vaikeeta kun en osaa :)
Kommentit (5)
ollenkaan irto osia...mutta alaosa on kyllä leveämpi...
Suomessa kun hella keittaa vetta niin hitaasti, kiehauta vetta ensin joko vesikeittimessa tai hellalla erillisessa kattilassa:
Jos sulla on pikkukahvikuppeja- mittaa ensin vesimaara - ei ihan tayteen kuppia( huom. yks' kupillinen kerrallaan)
Kun vesi kiehuu, ,lisaa 1-2 tl sokeria ja sekoita. Laita uudelleen kiehumaan: Lisaa sitten 1 kukkurallinen tl kahvia ja sekoita se kunnolla. Toinen kasi kahvalla odottele kiehumista- kahvi ' kohoaa' reunoille kun kiehuu; ole varovainen ja nopea. Kaada puolet siita kuppiin ja kiehauta loput uudelleen ja lisaa sekin kuppiin: valmista tuli! (sakka jaa pohjaan, ala sekoita) Taito tarvitsee hiukan harjoittelua ja jokaisella on omat makutottumukset sokerimaarista jne... joten eikun harjoittelemaan!!!
Että siinä käytettävä kahvi on sitten eri kahvia kun Juhlamokat ym. eli paljon hienompaa. Varmaan tämän jo tiesitkin, mutta varmuuden vuoksi mainitsin :)
Arabialaisen kahvin voi maustaa kardemummalla, inkiväärillä ja/tai sahramilla, ripaukset riittää kutakin. Minä siivilöin kahvin vielä kuppiin kaataessa. Ja kyytipojaksi taateleita tai muuta pientä makeaa.
Meillä päin arabit keittävät usein tuolla espresso keittimellä, eli jossa on vähän leveempi " hameosa" ja sitten siihen kierrettävä nokkaosa. Ja käytetään niin, että aukaiset kiertämällä homman, laitat hameosaan vettä, ja siivilään (metallinen keihikkö siinä hameen päällä) kahvinporot. Kiehutat hellalla, jossa kahvi porisee ylös siihen nokkaosaan, josta sitten voit suoraan kaataa kuppiin..