G: Mitä teet kinkunrasvalle?
Minä pakastan pikkurasioissa ja käytän lohkoperunoihin, uunijuureksiin ja ylipäätään kaikkiin uunikasviksiin pitkin talvea. Mm. haudutetut purjot ovat ihania. Sopan seuraksi kinkunrasvassa paistetut leivät ovat nopea ja upea herkku.
Saan myös isältäni heidän kinkunrasvansa koska he eivät ymmärrä sen ihanuuden päälle :)
Miten teillä? Meneekö roskiin vai käyttöön?
Kommentit (10)
Kaadoin taas (naapurin) viemäriin.
Siitä tulee lihakastike muun ylijääneen kinkun kastikkeen kera.
Jääpalapusseihin ja lisään niitä ruoka-annoksiin (teen ruokani annoksittain).
Sinkkumies
Sinun innoittamana taidan itsekin pakastaa loput. Nyt lämmitetään jouluruoan liemeksi aina uuteen vuoteen saakka. Tavallisesti laitan jähmettyneen liemen roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Sinun innoittamana taidan itsekin pakastaa loput. Nyt lämmitetään jouluruoan liemeksi aina uuteen vuoteen saakka. Tavallisesti laitan jähmettyneen liemen roskiin.
GGaaahhh... ei roskiin! :) Jäähdytä, erota rasva liemestä ja pakasta erillään. Liemi on ihanan vahva pohja kastikkeille ja keitoille (korvaa lihaliemikuutiot) ja rasva on upeaa paistorasvaa jossa on paremmat paisto- ominaisuudet ja maku kuin voissa. Arvotavaraa :)
Kaadoin lasitölkkiin vähän jäähtyneenä liemet ja rasvat ja sitten laitoin jääkaappiin hyytymään. Nyt on niin nätti rasvakantinen liemihyytelö että tohtiiko nuin nättiä koskaan syödäkään. No tohtiipa todellakin, tänään jo käytin rasvaa ja lientä. Oli itse lihotettu possu taas tänä vuonna, niin että sitä silavaa oli sitten aika kivan paksuinen kerros lihan ja kamaran välissä. Kamarakin päätyi parempiin suihin.
Kun kinkun liemi oli hyytynyt kuorin rasvan pois ja paistoin siinä aaton juurekset. Sitä ei tullut paljoa. Liemen tarjosin sitten kinkun kanssa ja myöhemmin laitoin leivän päälle. Kinkun pinnasta poistettu kamara ja rasva meni roskiin.
Osallistun hyväntekeväisyyteen
http://www.kinkkutemppu.fi