Auttakaa avutonta ruoanlaittajaa!
Mulla on hunajakanafilepihvejä.. Miten laitan ne uunissa? Pakkauksessa ei ollut kuin grillausohje ja eh halua paistaa niitä pannullakaan--> menee mustaksi.
Eli siis, paljonko asteita ja kuinka kauan uunissa? Kannelliseen vai kannettomaan astiaan? Vettä pohjalleko? Voiko laittaa kermaa jo alussa?
Kommentit (17)
parempia tulee jos ensin otat ruskistuneen pinnan pannulla niihin. =)
sitten lisäisin joukkoon purkillisen kevytkermaa ja antaisin kypsyä hissuksiin aikansa ja maustaisin sitten lopuksi.
Näin meillä tehdään aika usein. Toisinaan pilkon fileet suikaleiksi.
ei ole välimuotoa, pannu on joko kuuma tai liian mieto. Ei oo portaatonta säätöä. :/ Siksi (olen aiemmin ' paistanut' ) pihvit aina palaa. Hirveä homma käyttää pannua ja uunia. Eikö oo mitään pelkkää uuniohjetta?
Eikä meille haittaa minkävärinen se pinta on (ei kuitenkaan palanut) kunhan on vaan kypsä!
jätä huomiotta nuo 45 minuuttiset ellet halua pilata niitä filepaloja
Fileet on kypsiä kun niistä tihkuu kirkasta nestettä pistettäessä ja liha on muuttunut valkeaksi.
Fileille riittää 15 minuuttia uunissa
Kerroit avauksessasi että menee mustiksi, tähän voisin antaa ohjeeksi että jos on marinoitu tuote eli on sitä marinadia pinnassa pyyhkäise se pois jotkut niistä palavat helposti.
Pannulle öljyä ja nokare voita saat maukkaan tuloksen ja tuo öljyn ruskistumispiste on korkeammalla niin estää kärähtämisen.
Sitten myös sellainen niksi että laske lämpötilaa miedommaksi alun jälkeen ja käännä tuote jo parin minuutin jälkeen ja näin saat hyvän lopputuloksen.
Tuo vihje oli myös hyvä että nopea pintaväri molemmin puolin ja nestettä perään niin ei pala.
Toki voit laittaa uunissa 150-175 astetta riittää ja kypsymisaikaa max 20 min niin tuote ei kuivu Kypsennysaika riippuu määrästä ja tuotteen paksuudesta sekä onko paljon muita lisukkeita.
Totuus on että suuri osa kotikokeista " pilaa" ruoat etenkin pihvit, kalat, broilerit ylikypsentämisellä.
Olen syönyt broilerinkoipia joista lihat tippui luusta padasta nostettaessa.
Kaada päälle kermaa ja esim jos löytyy niin tuorejuustoa, mausteiksi carrya (tahnaa), valkosipulia, pippuria, suolaa ja paprikaa...
Tai pannulla pistät vaan mausteet ja kermat päälle ja annat muhia kypsiksi.
Aion laittaa kanat uunissa. Pistän kanat astiaan ja päälle kermat--> 175 astetta ja n. 20min.
45 minuuttia 200 asteessa uunin alaosassa? Voi hyvä tavaton... Jos kyseessä oli luullinen rintaleike, niin sitten tajuan, mutta ei kannata antaa ohjettä tähän yhteyteen, kun raaka-aine on ihan eri.
Tässä ohjeeni: Laita pihvit hieman öljyttyyn uunivuokaan, päälle pippurisekoitusta ja esim. currya/broilermaustetta ja purkillinen ruokakermaa.
Kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia uunin keskiosassa.
Vaihtoehto:
Laita uunivuokaan 3 dl riisiä ja 9 dl kanalientä. Lisää kanapihvit riisi-liemiseoksen päälle ja kypsennä 200 asteessa kunnes neste on imeytynyt riisiin (n. 30-40 minuuttia) Saat riisitkin kaupan päälle! ;)
Älkää hyvät ihmiset kuivattako broilerin lihaa - mehevänä se on paljon maukkaampaa.
Usko nyt: 225 astetta, uunin keskiosassa, n. 20-30 minuuttia.
Itsekin suosittelen laittamaan joukkoon ruokakermaa ja kypsentämään 20-30 minuuttia.
Muuten.. sellaisia ruokalajeja on, joissa lihan KUULUU tippua luista padasta otettaessa ;) Esim. kukkoa viinissä-ruoka on parhaimmillaan juuri silloin, kun liha on todellakin ylikypsää (mutta silti mehevää, koska siinä on luu mukana)
Broilerin luuton rintaleike (jota myös fileeksi virheellisesti kutsutaan) sen sijaan kuivuu, jos sitä kypsennetään liikaa.
Siis öljytty astia, kermat ja pihvit 225 ja 20min.
Vierailija:
Tässä ohjeeni: Laita pihvit hieman öljyttyyn uunivuokaan, päälle pippurisekoitusta ja esim. currya/broilermaustetta ja purkillinen ruokakermaa.
Kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia uunin keskiosassa.Vaihtoehto:
Laita uunivuokaan 3 dl riisiä ja 9 dl kanalientä. Lisää kanapihvit riisi-liemiseoksen päälle ja kypsennä 200 asteessa kunnes neste on imeytynyt riisiin (n. 30-40 minuuttia) Saat riisitkin kaupan päälle! ;)
välillä näitä teidän ruoanlaittovinkkejä.
Esim. fileet 225 asteessa ja noita 45 minuuttisia
ja totean että kotitalous pitäisi olla pakollista kaikille peruskoulun yläasteella ja siellä tulisi käydä jo näitä perusasioita läpi.
suosittelen vilpittömästi että ruokaohjeita tarvitessanne haette ohjeita esimeriksi Valion sivuilta ettekä tältä palstalta. maikkarin ruokalasta tms. sellaisista lähteistä joissa oikeasti on mieltä.
Gooklettakaa jos osaatte sitäkin kautta helposti osautuu hyviin ohjeisiin.
oma koulutukseni ja 20 vuoden työkokemus kyllä takaa sen, että tasan tarkkaan tiedän luuttomista rintaleikkeistä (=fileistä) tulevan erinomaisia, kun ne kypsentää ruokakermassa hauduttane 225 asteessa 20-30 minuuttia.
Jos arvon keittiömestarilla on muu näkemys asiasta, niin antaa tulla. Pelkkä arvostelu kun ei vielä vakuuta.
Tietääkö keittiömestari muuten, missä ne broilerin fileet oikein sijaitsevat? Ja mitä eroa on kanalla ja broilerilla?
;)
Siellä onkin sellaiset mestarit, ettei mitään rajaa.
Olen monta kertaa laittanut palautetta, kun tekevät ihan mitä sattuu, jutuista puhumattakaan..
Älkää Luojan tähden ainakaan sieltä mitään ohjeita etsikö :O
Kypsennysaika TUNTI! No huh, enpä kyllä tähänkään ohjeeseen luottaisi.
Uunibroileri
6 annosta
2 pkt (noin 800 g) hunajamarinoitua broilerin rintafileetä
1/2 pussia (75g) AURA murua
3 (250 g) porkkanaa
1-2 (200 g) sipulia
2 dl Valio ruokakermaa, 15 %
Pinnalle
tuoretta sitruunamelissaa
hienonnettuna
Laita broilerin rintafileet uunivuokaan. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Yhdistä porkkanaraaste, sipuli ja AURA ja laita seos broilerin päälle. Lisää ruokakerma. Paista 200 asteessa 50 - 60 min. Ripota pinnalle sitruunamelissaa. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.
Mullakin oli sama ongelma ennen, että fileet mustui pannulla. Ostin sitten sellasen hyvän paistinpannun, jossa on mukana lasikansi. Paistan fileet ensin hiukan molemmilta puolilta ja sit hauduttelen miedolla lämmöllä kannen alla (välillä käännellen). Tulee tosi mehukkaat ja hyvät fileet, ei pala enää ja maistuu etenkin lapsille :)
Sit siitä nesteestä, joka kerääntyy pannun pohjalle saa tosi herkullisen kastikkeen, kun lisää vähän ruokakermaa (+mausteita) joukkoon.
Nami :)
Mutta kyseessä siis sellaiset rintapalat. Marinoin itse ja teen kerma-currykastikkeen + polentaa/riisiä.
Niin ja mahd. matala taso, kun pinta alkaa ruskistumaan niin folio päälle, ettei pala.