Vinkkejä keiton säilömiseen (kotona+töissä)!
Tein tänään jättisatsin keittoa. Millä tuon säilöisi paitsi kotona, myös töissä? Pitäisikö kotijääkaappiinkin hankkia joku astia, että ihan kattilaa ei suoraan kannata tyrkätä kaappiin? Millainen astia hyvä?
Sitten töihin, minulla on useita pieniä eväsastioita, ne on korkeita joten niihin saa keitotkin. Säilyykö ne kuinka monta päivää jääkaapissa (työpaikalla on), vai pitääkö pakastaa?
Kommentit (4)
En pakastaisi jos keitossa perunaa paloina. Maku on karsee ja rakenne kärsii kun sulattaa. Sosekeitot tai hernaru eri asia.
Kattilan voi laittaa jääkaappiin. Jos se vie liikaa tilaa tai tarvitset kattilaa muuhun käyttöön, voit siirtää keiton muuhun astiaan, itse käytän usein 1l muovisia jäätelörasioita.
Keiton säilyvyys riippuu vähän siitäkin, millaista keittoa teit. Esim. kalakeitto max 3 päivää, kun taas esimerkiksi kasvishernekeitto säilyy hyvänä ainakin 5 päivää tai pidempäänkin. Lihat, kalat ja maitotuotteet pilaantuvat helpommin kuin kasvikset.
Jos keitto rupeaa kyllästyttämään, voit lisätä annokseen jotain uutta, kuten vaikkapa nuudeleita. Keittoa voi käyttää myös jonkin uuden ruoan pohjana. Sen voi käyttää sämpylätaikinaan tai suolaisen pannukakkuun.
Kannattaa pakastaa, jos keittoa on suuri määrä, etkä halua syödä pelkästään sitä useita päiviä.