Simppelin sormiruokakeittiön ”onx täs suolaa, onx täs sokerii?”-kyselijät
Laitetaan valokuva tuoteselosteesta, jossa ei lue mitään lisätystä sokerista ja suolasta ja kysytään, ei kai tässä ole lisättyä sokeria/suolaa. Pohditaan JOKA PÄIVÄ voiko lapselle antaa mm. lihaa, jossa on lihan omaa natriumia, koska ei olla varmoja, onko se lisättyä vai ei, vaikka paketin kyljessä ei lue mitään lisätystä suolasta ja toisaalta ei olla varmoja, saako lihan omaa suolaa antaa. Meinasitteko, että on vauvoja varten olemassa lihaa, josta on poistettu natrium? Eikös olisi aika huolestuttavaa, jos vauva ei saisi natriumia mistään?
Sokerista voisin sanoa vain sen, että olette HYSTEERISIÄ! Ei mulla muuta.
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Lisätty sokeri on yksiselitteisesti tarpeetonta ja haitallista. Sen välttäminen ei ole hysteerisyyttä vaan viisautta.
Sitä varten voi vaikka opetella lukemaan? Ja tuskin kukaan vauvalle pelkkää kaupan valmisherkkua syöttää? Jos sitä kerran saa, niin ei henki lähde paitsi ehkä hysteeriseltä äidiltä.
Unohdin myös mainita lehmänmaito-casen, josta saa riidan aikaiseksi jokaikinen päivä. ”Onx täs lehmänmaitoo? One tää sitä ”käsiteltyä lehmänmaitoo, jota saa antaa” Vauvan korvikkeessa on ihan lehmänmaitoa enemmän tai vähemmän käsiteltynä. Vauva ei kuole siihen lehmänmaitoon, jos sitä saa ennen 10 kk ikää esimerkiksi kaupan soseen seassa olevasta juustosta. Joka asiasta ei tarvitse panikoida!
Ja hapanmaitotuotteet on aivan yhtä käsiteltyjä kuin tölkissä oleva lehmänmaito. Juuri mikään ei enää ole sitä oikeaa lehmänmaitoa.
En jaksa näitä uusavuttomia enää, voiko tämä olla edes totta?
Näinpä. Poistuin ryhmästä kun meno on niin hysteeristä. Milloin syömisestä ja lasten ruokkimisesta tuli jotain rakettitiedettä ja hysteeristä syyllistämistä ja kyttäämistä? Mihin sillä tähdätään? Ette te eikä teidän lapset ikuisesti elä, vaikka popsisitte pelkkää parsaa ja linssipihvejä. Sen sijaan jos ei ikinä voi nauttia mitään herkkuja vailla syyllisyyttä, niin omasta näkökulmastani aika kuivakkaa elämää sellainen. Miksi ruuasta pitää tehdä pelottava ja suunnilleen vihollinen? Vähän väliä saa lukea noita "lapseni paino ei nouse eikä kasva pituuttakaan, mutta pakko sormiruokailla ja olen koittanut antaa avokadoa että saisi kaloreita, yhyy" Miksi et anna sille lapselle jotain hyvääkin, jota suostuu syömään, saattaisi syödäkin ja kasvaakin...
Jonkun mielestä vauvalle, joka on 2 viikkoa vajaa vuodenikäinen, ei kannata antaa ruoan kanssa lehmänmaitoa, koska munuaiset voivat mennä rikki. Ei kannata ottaa mitään riskejä, vaan kiltisti odottaa se kaksi viikkoa, että voi antaa hyvällä omatunnolla.
En tiedä, mutta minusta keskustelu siinä ryhmässä on jo vähän surullista luettavaa.
Samaa mieltä! Ja jugurteista kans kysytään ihan joka päivä!! Saako tätä antaa? Entäs tätä? En antais kun siinä on mehutiivistettä. Ei, koska sokeria. Ei, koska makeutusainetta. Meillä syödään vain naapurin lehmien maidosta tehtyä maustamatonta luomujugurttia. Me syödään vain kaurajugua, koska emme halua käyttää lehmänmaitoa. Miten me 80-luvulla olemme ylipäätään enää hengissä? Silloin ei kaupanhyllyiltä löytynyt paljon muuta kuin Valion perinteiset banaani- ja mansikkajugurtti SOKERILLA makeutettuna. Kauppojen liian laaja valikoima on tehnyt syömisestäkin ihan rakettitiedettä.
Pakko lisätä tähän vielä päivittäiset ”voiks tän pakastaa?”-dilemmat. Miksi jotain ei voisi pakastaa?
Tai kun lapset saa kerran 2 kuukaudessa tarhassa SUKLAAKIISSELIÄ niin siellä äidit huutelee kuinka tämä on juuri se syy miksi omat lapset ei ole tarhassa. Tai ehdotetaan että kannattaa katkaista välit isovanhempien kanssa kun ovat antaneet 1-vuotiaalle Jaffa-keksiä.
Siellä ryhmässä on lähinnä äitejä kenen suurin saavutus koko elämässä on ollut imettää lapsi 6kk TÄYSimetyksellä (hox hox jos lääkäri ei lle määrännyt sammaksen hoitoon vissyä niin silloin vissyn antaminen katkaisee täysimetyksen!!!!). Naurettava ryhmä täynnä aivan skitsoja ihmisiä.
Vierailija kirjoitti:
Lisätty sokeri on yksiselitteisesti tarpeetonta ja haitallista. Sen välttäminen ei ole hysteerisyyttä vaan viisautta.
Lisätyn sokerin pakkomielteinen vainoaminen on tarpeetonta. Se ihan sitä samaa sokeria oli tuotteessa gramma sokeria lisättynä tai ei. Voit lukea pakkaus selosteen niin siinä lukee, kuinka paljon sokeria on, mutta on ihan turha miettiä onko lisättyä vai ei koska sama määrä samaa sokeria siinä on.
Joo tää täysimetys-juttu menee siellä niin yli, THL suosittelee maistelemisen aloittamista 4-6kk iässä ja todetusti allergiat vähenee varhaisella altistuksella, mutta joidenkin äitien oma-arvontunto on kiinni niissä rinnoissaan niin että ainoastaan 6kk täysimetykseen kyennyt ihminen on oikea äiti. Parhaimmillaan siellä elämänkoululaiset kyseenalaistaa allergologien ja erikoislääkärien sanomisia.
Ennen ruuanlaitossa ei tarvinnut panikoida, kuin jos korvasienen ryöppäis meni päin mäntyä. Nyt ilmeisesti on liian vähän murheita, kun uusia murheita pitää keksiä.
Suolan kanssa on kyllä naurettavaa menoa. Kehutaan suolan vähyyttä ja seuraavassa ihmetellään, kun lasta huimaa.
Vierailija kirjoitti:
Tai kun lapset saa kerran 2 kuukaudessa tarhassa SUKLAAKIISSELIÄ niin siellä äidit huutelee kuinka tämä on juuri se syy miksi omat lapset ei ole tarhassa. Tai ehdotetaan että kannattaa katkaista välit isovanhempien kanssa kun ovat antaneet 1-vuotiaalle Jaffa-keksiä.
Siellä ryhmässä on lähinnä äitejä kenen suurin saavutus koko elämässä on ollut imettää lapsi 6kk TÄYSimetyksellä (hox hox jos lääkäri ei lle määrännyt sammaksen hoitoon vissyä niin silloin vissyn antaminen katkaisee täysimetyksen!!!!). Naurettava ryhmä täynnä aivan skitsoja ihmisiä.
Suurimpia saavutuksia ovat myös 100 % sormiruokailu 6 kk alkaen sekä sujuva lusikalla ja haarukalla syöminen hyvissä ajoin ennen vuoden ikää. Myös täydellinen sokerin ja suolan välttely ovat suuria saavutuksia, joista kirkkaimmat kruunut jaetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tai kun lapset saa kerran 2 kuukaudessa tarhassa SUKLAAKIISSELIÄ niin siellä äidit huutelee kuinka tämä on juuri se syy miksi omat lapset ei ole tarhassa. Tai ehdotetaan että kannattaa katkaista välit isovanhempien kanssa kun ovat antaneet 1-vuotiaalle Jaffa-keksiä.
Siellä ryhmässä on lähinnä äitejä kenen suurin saavutus koko elämässä on ollut imettää lapsi 6kk TÄYSimetyksellä (hox hox jos lääkäri ei lle määrännyt sammaksen hoitoon vissyä niin silloin vissyn antaminen katkaisee täysimetyksen!!!!). Naurettava ryhmä täynnä aivan skitsoja ihmisiä.
Suurimpia saavutuksia ovat myös 100 % sormiruokailu 6 kk alkaen sekä sujuva lusikalla ja haarukalla syöminen hyvissä ajoin ennen vuoden ikää. Myös täydellinen sokerin ja suolan välttely ovat suuria saavutuksia, joista kirkkaimmat kruunut jaetaan.
Sokeria ja suolaa ei toki tarvitse vältellä niissä tuoteissa missä sitä ei odota.
Kai siellä myös palvotaan jotain yp:ta ku puoljumalaa?😄 Eiks noissa ryhmissä yleensä 😊
Vierailija kirjoitti:
Kai siellä myös palvotaan jotain yp:ta ku puoljumalaa?😄 Eiks noissa ryhmissä yleensä 😊
Yp on tavis, joka pitää itseään sormiruokailun äitinä. Mitään tieteellistä pohjaa on turha edes etsiä. Saattaahan sitä olla, mutta argumentointi on heikkoa.
Ihanaa ku löysin tän ketjun. Oon lukenut ryhmää silleen et ei hitto, oonko mä pihalla vai onko nää ihmiset. Aika huolestuttavaa kun ihmiset lukee sieltä ohjeita mitkä ei oo minkäänlaista suosituksen mukaisia ja yp on tyyliin ruokailun ammattilainen ☹️
T. Kolmen äiti, jolla lapset pysyny hengissä (tätä argumenttia ei kannata käyttää ryhmässä, jossain joku käytti ja yp kommentoi et tässä ryhmässä ei käytetä tällaista argumentointia), vaikka esikoinen saanut 4kk iässä sosetta SITTERISSÄ 🤣 keskimmäinen tavallista maitoa 11kk lähtien ja kuopus saanut 8kk ikäisenä hieman leipää missä suolaa...
Lisätty sokeri on yksiselitteisesti tarpeetonta ja haitallista. Sen välttäminen ei ole hysteerisyyttä vaan viisautta.