Puolukkahillon säilöminen
Voiko puolukkahilloa säilöä jääkaapissa pakasterasioissa? Ei ole astianpesukonetta käytössä ja kaikki lasipurkkien keittäminen yms tuntuu monimutkaiselta kun on pieni ja ahdas keittiö... Jos jotenkin vaikuttaa asiaan niin olen tekemässä hilloa pakastetuista puolukoista, ja ehkä myös sellaisen erän johon tulee puolukoita ja omenoita sekaisin. Myös hyytelöä olen harkinnut, säilyykö se yhtään paremmin? Entä jos laitan osan pakkaseen? Ja pakasterasiathan saa desinfioitua ihan vaan kiehuvalla vedellä huuhtelemalla? Tarkoitus ei ole säilöä vuosiksi, vaan korkeintaan puoleksi vuodeksi.
Kommentit (6)
Ja ongelma on myös se, että mistä löytää varmasti ilmatiiviitä keittämisen kestäviä lasipurkkeja... Ei ole tarpeeksi kurkkupurkkeja yms ennestään. Pakasterasioita löytyy helpommin
Puolukka säilyy vaikka survoksena ämpärissä ilman sokeria varjoisassa paikassa parvekkeella, sen omat hapot suojaa pilaantumiselta. Toki säilyy myös jääkaapissa vaikka muovirasiassa.
Survo osa puolukoista , säilyy jääkaapissa muovirasiassakin. Osasta voi tehdä hilloa hillosokerilla, on herkullista.
Vierailija kirjoitti:
Puolukka säilyy vaikka survoksena ämpärissä ilman sokeria varjoisassa paikassa parvekkeella, sen omat hapot suojaa pilaantumiselta. Toki säilyy myös jääkaapissa vaikka muovirasiassa.
Kiitos paljon! Voiko hapot laimentua jotenkin pakastuksessa, kun käyttämäni puolukat ovat pakastettuja? Entä kun lisään osaan satsia omenoita, omenat varmaan vähentävät säilyvyyttä?
Vierailija kirjoitti:
Survo osa puolukoista , säilyy jääkaapissa muovirasiassakin. Osasta voi tehdä hilloa hillosokerilla, on herkullista.
Ajattelin laittaa kaiken hilloksi, kun ovat jo kertaalleen pakastettuja... Mutta kiitos!
Niin ja onko sokeria aivan pakko laittaa yhtä paljon mitä marjoja, auttaako puolukassa olevat hapot säilymään paremmin?