Yritän opetella juomaan vihreää teetä, mutta
hyi sanonko mitä. Miten joku oikeasti pystyy aloittamaan aamunsa tällä?
Kommentit (20)
Riippuu aika helkkaristi siitä, että mitä vihreetä teetä juot. Jos juot liptonia, tai twiningsia, niin hyi helvetti. Kokeile clipperiä!
Joko olet kokeillut kaikkia mahdollisia?
Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.
Ihan hirveätähän se on, ja ne maustetut kans.
Älä anna hautua aluksi kuin muutaman sekunnin vähäisellä määrällä teen lehtiä. Sitten lisäät vähitellen haudutusaikaa/lehtiä, niin totut makuun hiljalleen. Näin itse ainakin tein ja nykyään en kyllä mustaa teetä juo ollenkaan, valkoista ja vihreää senkin edestä!
Se pitää hauduttaa hieman jäähtyneessä vedessä ja vain 1-2 minuuttia. Minä annan veden seisoa mukissa jopa vajaan viisi minuuttia ennen kuin laitan teepussin/irtoteen sinne.
Vihreää teetä ei saa hauduttaa liian kauan, maku kitkeröityy äkkiä.
Ei liian kuumaan veteen eikä pitkää haudutusta. Jos teepussin iskee kiehuvaan veteen minuuteiksi, niin lopputulos on niin tujua, ettei sitä juo erkkikään. Suosittelisin myös esim. sitruunanmakuista teetä ja clipperiä.
Laita vaikka teelusikallinen hunajaa tai vähän sokeria, pienikin määrä parantaa jo makua. :)
Mä laitan teekupin pohjalle hanasta kylmää vettä ja kiehuvaa vettä päälle.
Näin vesi on just sopivaa eikä kiehuvaa ja voin länttästä teepussini sinne ilman odotteluja. Vihreää teetä ei saa laittaa kiehuvaan, muuten tulee tosi kitkerä ja paha.
Aamulla pitääkin saada kahvia, mutta iltajuomaksi tee käy hyvin. Onkin juuri kupillinen tuossa vieressäni.
En oppinut makuun ensi yrittämällä, mutta sitten jotenkin yhtäkkiä kolahti. Taisi käydä niin, että opin ensin juomaan sushin kanssa, ja sitten rupesi tekemään mieli muutenkin. Enää en osaisi olla ilman. Ja ehdottomasti maustamatonta pitää olla.
Itse tykkään myös maustetusta vihreästä teestä. Nyt suosikki on mintunmakuinen Clipperin vihreä tee. Todella hyvänmakuista. Mutta teidän ohjeita ihmettelen, paketissa kun ohjeistetaan käyttämään kiehuvaa vettä (100c) ja hauduttamaan pari minuuttia. Ystäväni taas neuvoo aina hauduttamaan tosi pitkään.
Eli ohjeita on monia, mikäköhän niistä olisi oikea. :D
Vihreän teen haudutus
Haudutuksessa tarkempien ohjeiden puuttuessa hyvä nyrkkisääntö on noin 2 minuuttia enintään 80-asteisessa vedessä.
Veden lämpötila on noin 70–80 °C, kun keittoastian pohjaan alkaa muodostua pikkuisia kuplia ja vedestä nousee höyryä.
Sopivanlämpöistä vettä saa myös lisäämällä haudutusastiaan kaksi osaa kiehuvaa vettä ja yhden osan viileää vettä.
Vihreä tee juodaan yleensä sellaisenaan ilman maitoa tai sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.
Liian kuumaa. OIkea veden lämpötila vihreälle teelle on 70-80 astetta. Joillekin teelaaduille jopa tämän alle. 1-3 minuuttia on sopiva haudutusaika. Samoja lehtiä voi hauduttaa useamman kerran. Toisella ja kolmannella kerralla tulee parhaat juomat.
Laitan vedenkeittimen sisälle digitaalisen paistomittarin anturin. Sammutan vedenkeittimen, kun vesi on sopivan kuumaa.
Joissakin vedenkeittimissä voi säätää veden lämpötilaa, mutta paistomittari ajaa saman asian. Ennen kuin keksin tuon kikan, en pystynyt juomaan vihreää teetä sen kitkeryyden takia.
Vihreä ei oikein maistu miltään. Kokeile mustaa.
Kannattaa ehkä kokeilla valkoista teetä ennemmin. Miedomman makuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.
Liian kuumaa. OIkea veden lämpötila vihreälle teelle on 70-80 astetta. Joillekin teelaaduille jopa tämän alle. 1-3 minuuttia on sopiva haudutusaika. Samoja lehtiä voi hauduttaa useamman kerran. Toisella ja kolmannella kerralla tulee parhaat juomat.
Ei ole välttämättä liian kuumaa. Riippuu ihan tekeekö gyokuroa, senchaa, shinchaa, banchaa, kiinalaista vai mitä.
Minä juon niitä maustettuja, esim. sitruunan makuisesta tykkään.