Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Yritän opetella juomaan vihreää teetä, mutta

Vierailija
11.09.2017 |

hyi sanonko mitä. Miten joku oikeasti pystyy aloittamaan aamunsa tällä?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä juon niitä maustettuja, esim. sitruunan makuisesta tykkään.

Vierailija
2/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu aika helkkaristi siitä, että mitä vihreetä teetä juot. Jos juot liptonia, tai twiningsia, niin hyi helvetti. Kokeile clipperiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko olet kokeillut kaikkia mahdollisia?

Vierailija
4/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.

Vierailija
5/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hirveätähän se on, ja ne maustetut kans.

Vierailija
6/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä anna hautua aluksi kuin muutaman sekunnin vähäisellä määrällä teen lehtiä. Sitten lisäät vähitellen haudutusaikaa/lehtiä, niin totut makuun hiljalleen. Näin itse ainakin tein ja nykyään en kyllä mustaa teetä juo ollenkaan, valkoista ja vihreää senkin edestä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se pitää hauduttaa hieman jäähtyneessä vedessä ja vain 1-2 minuuttia. Minä annan veden seisoa mukissa jopa vajaan viisi minuuttia ennen kuin laitan teepussin/irtoteen sinne.

Vierailija
8/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihreää teetä ei saa hauduttaa liian kauan, maku kitkeröityy äkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liian kuumaan veteen eikä pitkää haudutusta. Jos teepussin iskee kiehuvaan veteen minuuteiksi, niin lopputulos on niin tujua, ettei sitä juo erkkikään. Suosittelisin myös esim. sitruunanmakuista teetä ja clipperiä.

Vierailija
10/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vaikka teelusikallinen hunajaa tai vähän sokeria, pienikin määrä parantaa jo makua. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan teekupin pohjalle hanasta kylmää vettä ja kiehuvaa vettä päälle.

Näin vesi on just sopivaa eikä kiehuvaa ja voin länttästä teepussini sinne ilman odotteluja. Vihreää teetä ei saa laittaa kiehuvaan, muuten tulee tosi kitkerä ja paha.

Vierailija
12/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamulla pitääkin saada kahvia, mutta iltajuomaksi tee käy hyvin. Onkin juuri kupillinen tuossa vieressäni.

En oppinut makuun ensi yrittämällä, mutta sitten jotenkin yhtäkkiä kolahti. Taisi käydä niin, että opin ensin juomaan sushin kanssa, ja sitten rupesi tekemään mieli muutenkin. Enää en osaisi olla ilman. Ja ehdottomasti maustamatonta pitää olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään myös maustetusta vihreästä teestä. Nyt suosikki on mintunmakuinen Clipperin vihreä tee. Todella hyvänmakuista. Mutta teidän ohjeita ihmettelen, paketissa kun ohjeistetaan käyttämään kiehuvaa vettä (100c) ja hauduttamaan pari minuuttia. Ystäväni taas neuvoo aina hauduttamaan tosi pitkään.

Eli ohjeita on monia, mikäköhän niistä olisi oikea. :D

Vierailija
14/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihreän teen haudutus

Haudutuksessa tarkempien ohjeiden puuttuessa hyvä nyrkkisääntö on noin 2 minuuttia enintään 80-asteisessa vedessä.

Veden lämpötila on noin 70–80 °C, kun keittoastian pohjaan alkaa muodostua pikkuisia kuplia ja vedestä nousee höyryä.

Sopivanlämpöistä vettä saa myös lisäämällä haudutusastiaan kaksi osaa kiehuvaa vettä ja yhden osan viileää vettä.

Vihreä tee juodaan yleensä sellaisenaan ilman maitoa tai sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.

Liian kuumaa. OIkea veden lämpötila vihreälle teelle on 70-80 astetta. Joillekin teelaaduille jopa tämän alle. 1-3 minuuttia on sopiva haudutusaika. Samoja lehtiä voi hauduttaa useamman kerran. Toisella ja kolmannella kerralla tulee parhaat juomat.

Vierailija
16/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan vedenkeittimen sisälle digitaalisen paistomittarin anturin. Sammutan vedenkeittimen, kun vesi on sopivan kuumaa.

Joissakin vedenkeittimissä voi säätää veden lämpötilaa, mutta paistomittari ajaa saman asian. Ennen kuin keksin tuon kikan, en pystynyt juomaan vihreää teetä sen kitkeryyden takia.

Vierailija
17/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihreä ei oikein maistu miltään. Kokeile mustaa.

Vierailija
18/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa ehkä kokeilla valkoista teetä ennemmin. Miedomman makuista.

Vierailija
19/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
20/20 |
11.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valmistathan sen teen oikein? Vihreä tee on kammottavaa, jos sen tekee kiehuvaan veteen. Vihreä tee kuuluu haudutta 80-85 asteisessa vedessä.

Liian kuumaa. OIkea veden lämpötila vihreälle teelle on 70-80 astetta. Joillekin teelaaduille jopa tämän alle. 1-3 minuuttia on sopiva haudutusaika. Samoja lehtiä voi hauduttaa useamman kerran. Toisella ja kolmannella kerralla tulee parhaat juomat.

Ei ole välttämättä liian kuumaa. Riippuu ihan tekeekö gyokuroa, senchaa, shinchaa, banchaa, kiinalaista vai mitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kolme