Mitkä espanjalaistyyliset tapakset ovat teidän suosiossa ja joita tykkäätte valmistaa itsekin?
Minulla pitää aina olla manchegojuustoa ja serranokinkkua.
Välillä kiedon pienen palan pekonia kivettömien taateleiden ympärille, kiinnitän tikut niihin jotta pekonit pysyvät paikoillaan ja laitan 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, ja ne pitää vaan kääntää puolessavälissä tuota aikaa, eikä muuta.
Onneksi täältä saa marketeista niitä vihreitä Padron-pikkupaprikoita joista on kätevä tehdä tapas-lisuke, eli ne laitetaan kuumaan pannuun jossa oliiviöljyä, ja paistetaan niin kauan kunnes ne pehmenee ja kuori menee hieman hiiltyneeksi. Paprikat tarjoiluastiaan, ja päälle sormisuolaa.
Onko teillä jotain kivoja vinkkejä tapaspöytään? :)
Kommentit (2)
Espanjalaisesta ruuasta puheenollen. Katsoin jotain ruokaohjelmaa ja siinä tehtiin paellaa.
Ne raastoi tomaatit sinne sekaan, tietääkö kukaan että onko tuo jokin yleinen tai pelkkä alueellinen juttu että tomaatteja raastetaan paellaan?
Katkaravut kuumassa oliiviöljyssä, jossa valkosipuliviipaleita, kuivattua chiliä, suolaa ja lehtipersiljaa. Jäähdytellään ja syödään. Öljyseokseen kastetaan leipää, ja mielestäni roseeviini sopii tuolle ruualle parhaiten.
Kannattaa valita espanjalainen oliiviöljy koska se kestää kuumentamista paremmin kuin esim. italialainen oliiviöljy.