Uskaltaako Arabian Kokki- pataa käyttää kaasuliedellä?
Otsikossa kysymys tulikin. Meille tuli mökille juuri kaasuhella enkä tiedä uskallanko tuota siinä käyttää. Maalaisjärkeni sanoisi että ainakin jos pienimmällä polttimolla varovasti lämmittää, pata kestää?
Pata on kai vuodelta 1999-2000, ei siis kauhean vanha. Puuhellalla olen tuota uskaltanut käyttää koska puuhella johtaa lämpöä hyvin samaan tapaan kuin "rautalevyinen". Samoin tietysti uunissa. Mutta onko kaasu jotenkin liian pistemäisesti kuuma?
Kommentit (4)
Jaa, tuolta löytyi vastaus:
https://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=49/7771
Kokki kuuluu jokaisen keittiön puolella viihtyvän vakiovarusteisiin: siinä voi kuumentaa, hauduttaa, ruskistaa, paistaa, keittää ja kypsyttää. Kokki on korkealuokkaista, liekinkestävää kivitavaraa. Sitä voi käyttää sekä sähkö- että kaasuliedellä, uunissa, mikrossa ja avotulella.
-ap-
Kyllä se kestää (pikaisella Googletuksella). Tyhjänä älä kuitenkaan sitä kuumenna. Itse olen käyttänyt kaasulla Vision-lasipataa ja hyvin pelittää.
Vierailija kirjoitti:
Nimi vähän viittaisi räjähdysvaaraan eli itse en riskeeraisi.
Niinpä. Onkohan se valmistettu Suomessa? Jos taas ulkomailla, niin kai se nyt sitten on arabialaisena läpäissyt maahantulotarkastuksen? Sen puolesta on varmaan turvallinen käyttää. Mutta varo nyt, jos näyttää räjähtämisen merkkejä.
Nimi vähän viittaisi räjähdysvaaraan eli itse en riskeeraisi.