"Kova" kermavaahto?
Miten tehdään esimerkiksi kermapullien välissä oleva usein hieman kova ja "kreemimäinen" kermavaahto? Sekoitetaanko kermaan voita sen kovettamiseksi, vai miten tätä tehdään?
Kommentit (13)
Kreemi on eri kuin kermavaahto, siihen tulee voita. Googlaa kreemi. Liivatteella saa myös jäykkyyttä.
Siis kermastahan tulee voita kun sitä vatkaa tarpeeksi pitkään.
Jossain laskiaispullatyyppisessa pullassa tuskin liivatetta käytetään. Todennäköisimmin kaupan pullissa se kermavaahto on vain kovaksi vatkattua vispiä tms kermaa, joka kestää vatkauksen kovemmaksi ja pulla imaisee siitä vielä kosteutta pois. Liivatteen kermassa huomaa kyllä, siitä tulee kumimaisempi, kun taas monessa kaupan pullassa jota olen syönyt, vaahto on vaahtomaista ja kuivakkaa.
Vierailija kirjoitti:
Siis kermastahan tulee voita kun sitä vatkaa tarpeeksi pitkään.
Mitähän tässä oli alapeukutettavaa? Eikö ihmiset enää tiedä, mistä voi tulee? :D
Vierailija kirjoitti:
Liivate kovettaa
Ja viagra myös
Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.
Mun hollantilainen poikaystävä yritti ettii tääl Suomessa kaupasta sellasta kermavaahdon kovetusjauhetta, teki mulle synttärikakkua. Ei löytynyt. Seuraavan kerran kun olin käymässä hänen kotimaassaan, niin siellä ihan perusmarketissa oli jauhetta pienissä pusseissa tähän tarkotukseen. Miksköhän ei myydä Suomessa? Täs kuva saksankielisestä paketista:
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/617HfzpbWYL._AC_UL320_…
Vierailija kirjoitti:
Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.
Kiitos tästä vinkistä. Mun kermavaahdot on nykyään niin löysiä, vaikka vatkaan kerman jääkaappikylmänä. En saa enää sellaista kovaa kun ennen sai helpostikin. Voisiko kermoissa olla tapahtunut jokin muutos?
Mä teen kermavaahdon niin, että lisään vähän rahkaa ja vaniljakastikejauhetta. Tulee jämäkkä vaahto millä saa tehtyä paksun täytteen ja isot pursotukset.
Kreemijauhe kovettaa kermavaahdon diplomaattikermaksi/diplomaattikreemiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.
Kiitos tästä vinkistä. Mun kermavaahdot on nykyään niin löysiä, vaikka vatkaan kerman jääkaappikylmänä. En saa enää sellaista kovaa kun ennen sai helpostikin. Voisiko kermoissa olla tapahtunut jokin muutos?
Joo, säilyvyysaikojen pidentämiseksi niitä tupataan käsittelemään eri tavalla joten ne ei vatkaannukaan ihan niin nopeasti. On kuulemma myös perinteistä kermaa saatavilla mutten ole perehtynyt kuka sitä myy ja millä pakkausmerkinnöillä.
Siinä voi olla seassa vaniljakreemijauhetta. Jonkin aikaa kun kermavaahto on sellaisenaankin pullan välissä, niin pulla imee siitä kosteutta ja kermavaahto kovettuu jonkin verran.