Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

"Kova" kermavaahto?

Vierailija
10.08.2017 |

Miten tehdään esimerkiksi kermapullien välissä oleva usein hieman kova ja "kreemimäinen" kermavaahto? Sekoitetaanko kermaan voita sen kovettamiseksi, vai miten tätä tehdään?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä voi olla seassa vaniljakreemijauhetta. Jonkin aikaa kun kermavaahto on sellaisenaankin pullan välissä, niin pulla imee siitä kosteutta ja kermavaahto kovettuu jonkin verran.

Vierailija
2/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kreemi on eri kuin kermavaahto, siihen tulee voita. Googlaa kreemi. Liivatteella saa myös jäykkyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis kermastahan tulee voita kun sitä vatkaa tarpeeksi pitkään. 

Vierailija
4/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liivate kovettaa

Vierailija
5/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain laskiaispullatyyppisessa pullassa tuskin liivatetta käytetään. Todennäköisimmin kaupan pullissa se kermavaahto on vain kovaksi vatkattua vispiä tms kermaa, joka kestää vatkauksen kovemmaksi ja pulla imaisee siitä vielä kosteutta pois. Liivatteen kermassa huomaa kyllä, siitä tulee kumimaisempi, kun taas monessa kaupan pullassa jota olen syönyt, vaahto on vaahtomaista ja kuivakkaa.

Vierailija
6/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis kermastahan tulee voita kun sitä vatkaa tarpeeksi pitkään. 

Mitähän tässä oli alapeukutettavaa? Eikö ihmiset enää tiedä, mistä voi tulee? :D 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liivate kovettaa

Ja viagra myös

Vierailija
8/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun hollantilainen poikaystävä yritti ettii tääl Suomessa kaupasta sellasta kermavaahdon kovetusjauhetta, teki mulle synttärikakkua. Ei löytynyt. Seuraavan kerran kun olin käymässä hänen kotimaassaan, niin siellä ihan perusmarketissa oli jauhetta pienissä pusseissa tähän tarkotukseen. Miksköhän ei myydä Suomessa? Täs kuva saksankielisestä paketista:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/617HfzpbWYL._AC_UL320_…

Vierailija
10/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.

Kiitos tästä vinkistä. Mun kermavaahdot on nykyään niin löysiä, vaikka vatkaan kerman jääkaappikylmänä. En saa enää sellaista kovaa kun ennen sai helpostikin. Voisiko kermoissa olla tapahtunut jokin muutos?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen kermavaahdon niin, että lisään vähän rahkaa ja vaniljakastikejauhetta. Tulee jämäkkä vaahto millä saa tehtyä paksun täytteen ja isot pursotukset.

Vierailija
12/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kreemijauhe kovettaa kermavaahdon diplomaattikermaksi/diplomaattikreemiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
10.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä oon lisännyt tomusokeria just esim laskiaispullien kermaan. Pysyy jämäkkänä se vaahto.

Kiitos tästä vinkistä. Mun kermavaahdot on nykyään niin löysiä, vaikka vatkaan kerman jääkaappikylmänä. En saa enää sellaista kovaa kun ennen sai helpostikin. Voisiko kermoissa olla tapahtunut jokin muutos?

Joo, säilyvyysaikojen pidentämiseksi niitä tupataan käsittelemään eri tavalla joten ne ei vatkaannukaan ihan niin nopeasti. On kuulemma myös perinteistä kermaa saatavilla mutten ole perehtynyt kuka sitä myy ja millä pakkausmerkinnöillä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi viisi