Huvittaa työkaveri joka syö vain "luomuruokaa" kun se on muka terveellisempää
Ei vaan tajua että vaikka joku kasvis on kasvatettu ilman torjunta ym. aineita jossain luomupellolla on se saanut sadeveden mukana kaikenlaisia saasteita mitä ilmakehässä on. Todella hölmöä maksaa enemmän ruuasta josta ei ole terveyshyötyjä.
Sitten tämä terveydenperikuva kuitenkin kuljettaa eväänsä työpaikalle muovirasioissa joista ruokaan eriytyy bpa:ta. Jopa lämmittää ruokansa siinä rasiassa jotta varmasti ruoka menee pilalle koska korkeissa lämpötiloissa muovin sisältämää BPA:ta irtoaa ruokaan enemmän kuin pelkässä säilytyksessä. Vedenkin juo muovipullosta kun hanavesi maistuu muka oudolta.
Kommentit (3)
Suomessa tuotettu tavallinen ruoka ei eroa luomuruuasta muuten kuin ehkä joku porkkana on isompi kuin surkeat nihkeät luomuporkkanat. Ja tietysti hinnaltaan. Terveellisyys- tai maittavuusasioissa ei mitään eroa.
"eikä luomun terveellisyydestä tavanomaisiin elintarvikkeisiin verrattuna löytynyt tieteellisesti varmuudella todistettua näyttöä." http://luomu.fi/tietopankki/luomun-terveys-ja-turvallisuus-2/
Kyllä luomuruoka on puhtaampaa kuin tavallinen, torjunta-aineiden kanssa tuotettu ruoka. Onhan se nyt aivan selvää, ettei ruoasta saada täysin "puhdasta" millään jos se tuolla ulkona kasvaa, mutta on luomu silti aina parempi vaihtoehto. Mistä tiedät, ettei työkaverisi käytä ainoastaan BPA-vapaita muovituotteita?
Anna työkaverisi syödä mitä syö ja mistä syö, miksi kiinnität siihen niin paljon huomiota? Itselläni ei ole varaa ostaa kaikkea lihaa ja kasvista luomuna, mutta jos jollakin on niin siitä vaan. On vain hyvä, että yhä useampaa kiinnostaa ruokansa alkuperä ja kasvatusmenetelmät.