Söin juuri kotimaisen tomaatin
Kommentit (11)
Ulkonäkö ja määrä tärkeämpää kuin hyvä maku. Jalostuksella ei ole pyritty hyvään makuun.
Punainen väri näyttää hyvältä salaateissa vaikka ei miltään maistukkaan.
Jep. Ikävä tosiasia on, että mitä tomaatteihin tulee, niin kotimaista ei kannata suosia. Kotimaiset tomaatit on kalliita ja mautomia.
Onhan tämä tilanne aika turhauttavaa kun toisaalta tomaatteja "pitäisi" syödä mutta kun ne ei maistu tomaateilta kuin hyvin miedosti.
Närpiöläinen tomaatin tuottaja tuskin itsekkään sanoisi kysyttäessä että tuotteensa maistuu tomaatilta:)
Tomaattia niissä on jäljellä enää punainen väri.
Miksi kukaan ei erikoistu hyvään makuun?
Oli vielä kotimainen kirsikkatomaattikin maisteltavana tavallisen lisäksi.
Kun puraisi niin oli aavistus tomaatin makua joka antoi odottaa jotain mutta turhaan,maku häippäsi ja tilalle tuli vain mauttomuus. Kova hinta. En osta.
ap.
Tomaatteja ei kannata säilyttää jääkaapissa. Ne menettävät kylmässä makeutensa. Eivätkä maistu niin hyviltä enää.
Myös luomutomaattia kannattaa kokeilla.
Mietin tuota maistumattomuutta myös paprikoissa. Kohta voi melkein kaikki syödä niitä, kun ovat niin mietoja.
Hyväkään viljelijä ei saa näistä nykyisistä lajikkeista maistuvia tomaatteja, koska ne on jalostettu kaupan ja kuljetuksen ehdoilla kauniiksi ja kestäviksi. Onneksi tähän on nyt kiinnitetty huomiota, tomaatin "makugeenit" on kartoitettu ja toivon mukaan saadaan takaisin.
Siksi en ole vuosikausiin enää ostanut kotimaisia, tomaatteina myytäviä vihanneksia.
Joo, on niitä tosi maukkaitakin. Maksaa 5 € pikkuinen rasia. Suomi on hyvä maa.
Kasvihuoneen lasivillassa optimaalisilla ravinteilla kasvatetuissa ei ole mitään makua.