Voiko munan keittää uudestaan? Mun mies...
oli tunaroinut aamulla töihin lähtiessään: keitti kattilallisen munia jättäen keltuaiset läpi raaoiksi.
Kommentit (12)
On olemassa sanonta: Ei se järvi soutamalla kulu.
Samoin on sanonta: Ei se muna keittämällä kulu.
Eli anna mennä vaan.
Vierailija kirjoitti:
On olemassa sanonta: Ei se järvi soutamalla kulu.
Samoin on sanonta: Ei se muna keittämällä kulu.
Eli anna mennä vaan.
Kiitos! Keitin uudestaan, ja tuli muuten ihan hyviä, mutta keltuaiset kuivempia ja jauhomaisempia kuin yleensä.
-AP
Työskennellesäni eräässä omalla allaan arvostetussa yöpymis- ja ruokapaikassa, ylijääneet, tämän aamun viiden minuutin munat keitettiin seuraavana päivänä uudestaan kymmenen minuutin muniksi - eli ihan hyvin voi.
Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.
Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.
Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.
Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.
Salmonella on hiukan raaka mauste kirjoitti:
Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.
Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.
Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.
Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.
Miten hemmetiddä se salmonella sinne munan sisään pääsee?
Vierailija kirjoitti:
Salmonella on hiukan raaka mauste kirjoitti:
Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.
Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.
Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.
Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.
Miten hemmetiddä se salmonella sinne munan sisään pääsee?
"Voiko kananmunassa olla salmonellaa? Vain jotkut salmonellat, kuten Salmonella Enteritidis, voivat päätyä kananmunan sisälle ja säilyä siellä hengissä. Jos kanalla on sellainen salmonellatartunta, joka ei siirry kanasta muniin, sen tuottamien munien pinnalla voi olla salmonellabakteereita ulosteiden kautta. Tätä estetään hyvällä tuotantohygienialla ja tarkastuksilla."
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/valvonta/omaval…
Ei suomalaisissa kananmunissa ole salmonellaa. Niitä voi hyvin syödä raakoina. Te, jotka väitätte, että kananmunaa ei suomessa voisi salmonella takia syödä löysänä, niin ette arvaakaan miten monta raakaa kanamunaa olette syöneet sellaisissa moussekakuissa ym :D .
Meneekö pilalle, jos keitän uudestaan?
-AP