Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko munan keittää uudestaan? Mun mies...

Vierailija
26.05.2017 |

oli tunaroinut aamulla töihin lähtiessään: keitti kattilallisen munia jättäen keltuaiset läpi raaoiksi.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meneekö pilalle, jos keitän uudestaan?

-AP

Vierailija
2/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat siis 10 tuntia olleet "keitettyinä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On olemassa sanonta: Ei se järvi soutamalla kulu.

Samoin on sanonta: Ei se muna keittämällä kulu.

Eli anna mennä vaan.

Vierailija
4/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On olemassa sanonta: Ei se järvi soutamalla kulu.

Samoin on sanonta: Ei se muna keittämällä kulu.

Eli anna mennä vaan.

Kiitos! Keitin uudestaan, ja tuli muuten ihan hyviä, mutta keltuaiset kuivempia ja jauhomaisempia kuin yleensä.

-AP

Vierailija
5/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

löysät keltuaisethan on hyvvän makuisia.

Vierailija
6/12 |
26.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työskennellesäni eräässä omalla allaan arvostetussa yöpymis- ja ruokapaikassa, ylijääneet, tämän aamun viiden minuutin munat keitettiin seuraavana päivänä uudestaan kymmenen minuutin muniksi - eli ihan hyvin voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.

Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.

Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.

Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.

Vierailija
8/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on keltuaisiltaan. Keltuaisiltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salmonella on hiukan raaka mauste kirjoitti:

Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.

Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.

Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.

Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.

Miten hemmetiddä se salmonella sinne munan sisään pääsee?

Vierailija
10/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei Suomessa ole salmonellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Salmonella on hiukan raaka mauste kirjoitti:

Löysissä keltuaisissa on usein salmonellaa. Menee vatsa sekaisin.

Itse keitin, kattilan puuttuessa, kanamunat Moccamasterilla. Ensimmäinen kuumennuskerta oli 15 min 92 °C:ssa. Kanikset olivat keltuailtaan velttoja.

Toisella kierroksella annoin kahvinkeittimen kuumentaa munia 32 min, ja johan keittyivät 10 minuutin muniksi. Näin on todistettu, että 10 min on sama kuin 32 min, eli aika on suhteellista.

Kattilakin löytyi, kun kumartui alahyllyn tasolle.

Miten hemmetiddä se salmonella sinne munan sisään pääsee?

"Voiko kananmunassa olla salmonellaa? Vain jotkut salmonellat, kuten Salmonella Enteritidis, voivat päätyä kananmunan sisälle ja säilyä siellä hengissä. Jos kanalla on sellainen salmonellatartunta, joka ei siirry kanasta muniin, sen tuottamien munien pinnalla voi olla salmonellabakteereita ulosteiden kautta. Tätä estetään hyvällä tuotantohygienialla ja tarkastuksilla."

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/valvonta/omaval…

Vierailija
12/12 |
07.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei suomalaisissa kananmunissa ole salmonellaa. Niitä voi hyvin syödä raakoina. Te, jotka väitätte, että kananmunaa ei suomessa voisi salmonella takia syödä löysänä, niin ette arvaakaan miten monta raakaa kanamunaa olette syöneet sellaisissa moussekakuissa ym :D .