Helppo kakku sunnuntaille, kysyy mies
Kertokaas nyt minulle millain saan tehtyä onnistuneesti lasten kanssa kakun lasten äidille.
Netin ensimmäiset "helppo kakku" ohjeet sisältävät tuntien pohjien valmisteluita eli sellaista en hae vaan sellaista joka tehdään helposti valmispohjan kanssa. Käsittääkseni jauhoja ei tarvitse näkyään vatkata jos ei osaa eikä halua, pohjia saa kaupasta?
Kommentit (13)
Juustokakku on helppo ja nopea tehdä. Tosin hyydyttämisessä kestää mutta sen kakun voi jättää yöksi hyytymään.
Tätä olen itse usein tehnyt ja aina on kelvannut: http://www.kinuskikissa.fi/irish-dream/
Kiillettä ei ole pakko tehdä ja päälle voi sit aamusta iskee kinuskikastiketta tjms. tai sit ihan vaan veistää suklaasiivuja (Otat suklaata ja vuollat siitä siivuja irti ihan kuin vuolisit puuta).
Juustokakut ovat mielestäni helppoja tehdä! (kinuskikissalla kivoja ohjeita) Mutta jos päädyt valmispohjaan muista kostuttaa esim mehulla ja sitten esim kermavaahdot ja marjoja/hedelmiä.
Osta se kakku kokonaan kaupasta, jos toinen vaihtoehto on se ydinräjähdyksen yli elävä valmis kakkupohja. Mutta jos pakko on sitä valmispohjaa käyttää, kostuta se pohja kunnolla eli mehulla, kahvilla, maidolla, vaikka viinillä, millä vaan.
murakakku jos on yhtään suklaasta pitävä äiti
Miksei vaikka mutakakkua? Sekoitatte vaan aineet keskenään ja hetkeksi uuniin. Saa, ja pitää jäädä löysäksi. Ylempi kommentti valmispohjasta+kermavaahto ja marjat myös oikein hyvä. Kermavaahdon joukkoon voi vatkata vielä paketin tuorejuustoa (vaikka valmiiksi maustettua, esim. Vaniljaa) niin saa entistä parempaa.
Onko itse tehty pohja ihan ehdoton no-no? Kääretorttupohja on helppo tehdä, ja kun sen leikkaa neljään osaan niin tulee hyvä kakku. Jos haluat mennä kaupan valmispohjalla, niin osta sellainen ja väliin hilloa ja kermavaahtoa, koristele vaikka suklaalastuilla, tai valmiina myytävällä suklaarouheella. Tai lapset varmaan koristelevat? Kaupasta löytyy muutenkin kivasti valmiskoristeita, strösseleitä sun muuta.
Suklaamoussekakku! Aktiivinen valmistusaika n. 30 min. Nopea tekee nopeamminkin.
- Vatkataan purkki (tai jos haluaa korkeamman kakun niin kaksi) kuohukermaa tai soijavispiä jämäkäksi.
- Sulatetaan tummaa leivontasuklaata (leivontahyllystä kaupassa) n. 150 - 250 grammaa (jos haluaa supersuklaisen, niin enemmän) vesihauteessa.
Vesihaude: kiehauta vettä kattilassa, laita suklaa muovi-tai lasikulhoon palasina, aseta suklaakulho kattilan päälle ja anna veden kiehua niin kauan, että suklaa on sulanut.
- Kaada sulanut suklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Maista ja lisää mukaan tarvittaessa sokeria.
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
-Murusta toiseen kulhoon hiukan vajaa paketillinen digestive-keksejä. Lisää pehmeää margariinia ja sekoita massaksi (saa olla hieman irtonaista).
- Painele keksi massa irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Lusikoi suklaa mousse pohjan päälle.
- Nosta kakku jääkaappiin ja anna olla siellä vähintään 5 tuntia (yön yli on hyvä).
- Ota kakku kylmästä, irrota irtopohjavuoan reunat ja siisti ylimääräinen leivinpaperi pois.
-Koristele esim. tuoreilla mustikoilla, puolitetuilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Entä jos vaan ostaisit valmiin kakun ja panostaisit kattaukseen, kukkiin ja ihanan vaimosi kehumiseen?
Osta valmiskakku, ja tuunatkaa se lasten kanssa äidille sopivaksi. Vähän tai paljon lisää koristeita. Ruusu lautaselle (kakku isolle lautaselle tarjolle).
Vierailija kirjoitti:
Entä jos vaan ostaisit valmiin kakun ja panostaisit kattaukseen, kukkiin ja ihanan vaimosi kehumiseen?
Ja tuunaatte valmiskakun omannäköiseksi: lisää kaikki ihania koristeita. Anna lasten valita ja koristella.
Valmis torttupohja, kermavaahtoa ja marjoja.