Vierailija

Verotus ja työllisyys ratkaisevat, kun Nicholasin yrittäjäpariskunta arvioi Trumpin menestystä presidenttinä.
MILTÄ ne amerikkalaiset näyttävät, jotka äänestivät Donald Trumpia presidentiksi?

Kuvissa yleisötilaisuuksista ennen Trumpin pian kolme kuukautta sitten alkanutta presidenttikautta ja sen aikana näkyy paljon pulleita miehiä liian pieniksi käyneissä t-paidoissa.

Indianapolisin St. Elmo -pihviravintolassa Trumpin äänestäjät eivät näytä lainkaan siltä.

ITSE ASIASSA he näyttävät aika hyvinvoivilta alle viisikymmenvuotiailta. He ovat ilmeisesti käyneet kuntosalillakin jonkin verran. Pukeutuminen on hillityn trendikästä.

”Me äänestimme Trumpia”, sanoo Karen Nicholas, ja hänen aviomiehensä Jeff nyökkää. Molemmat hymyilevät iloisesti.

He ovat kohteliaita ja ystävällisiä mutta päättäväisiä. Se vastaa aika hyvin Indianan osavaltion asukkaiden käsitystä itsestään.

Nicholasit osuivat kohdalle sattumalta, mutta täällä päin he ovat itse asiassa aika tyypillisiä Trumpin kannattajia. Heitä ei tarvitse St. Elmossa erityisesti etsiä.

INDIANAPOLISIN pohjoisessa Hamiltonin piirikunnassa asuu koko joukko varsin varakkaita ja konservatiivisia valkoisia ihmisiä.

Eteläisemmässä Marionin piirikunnassa kaupungin keskustan ympäristössä asuu huomattavasti enemmän mustia ja muiden väestöryhmien edustajia, ja siellä Hillary Clinton saikin enemmistön äänistä.

Koko Indianan osavaltiossa Trump sai 56,5 prosenttia äänistä.

Nicholaseilla on parikin syytä tyytyväisyyteen.

Yksi on se, että on heidän 24. hääpäivänsä. Ravintolan valinta oli helppoa, koska myös heidän hääjuhlansa järjestettiin St. Elmossa.

PAIKKA on ollut vuosia Indianapolisin piirien kohtauspaikka, joskin se on nykyään myös turistien suosiossa. Vuosikymmenet ihmiset ovat nauttineet kyynelet valuen ravintolan käsittämättömän vahvalla piparjuurella höystetyistä äyriäiscocktaileista.

Kyyneleet valuvat nytkin katkarapujen ylle, mutta Nicholasin pariskunnalla on myös yleisempi syy tyytyväisyyteen. He uskovat vakaasti, että Trump on hyväksi perheen taloudelle. Muuten he ottavat hieman etäisyyttä Trumpin arvoihin. Karen Nicholas kannattaa aborttioikeutta.

”On eri asia, maksaako veroa 15 prosenttia vai 50 prosenttia”, sanoo Jeff Nicholas. Hän viittaa Barack Obaman vanhaan vaalilupaukseen korottaa tulo- ja pääomaveroja yli 250 000 dollaria vuodessa ansaitseville pariskunnille.

”Me kuulumme siihen ryhmään”, Jeff Nicholas sanoo painokkaasti. Karen on johtajana ryppäässä tv-kanavia, ja Jeff on kuljetusalan yrittäjä.

Itse asiassa Obaman verohanke ei koskaan toteutunut sellaisenaan, eikä tavoite ollut 50 prosentin vero. Tulorajakin nousi 450 000 dollariin. Se ei kuitenkaan pelasta Obamaa Nicholasien silmissä.

ENNEN kaikkea Nicholaseilla on vakaa usko, että Trump tuo Yhdysvaltoihin työpaikkoja ja parantaa heidän yrityksensä näkymiä. Ohjusiskun Syyriaan he hyväksyvät, mutta ulkopolitiikka ei selvästikään ole pääasia.

Kyse ei taida kuitenkaan olla pelkästään taloudesta.

”Obaman lähdettyä myös Black Lives Matter [Mustien elämällä on väliä -liike] hiipui. Hän aiheutti sen”, sanoo Karen Nicholas.

Liike vastustaa mustaan väestöön kohdistuvaa poliisin väkivaltaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Piruakos näiden hääpäivät meille kuuluu? HS voisi jo hieman harventaa sivuillaan näitä Amerikan triviaali-uutisiaan. Trump ja politiikka ovat sitten eri asia, mutta kaiken maailman kissanristijäiset voisi jo unohtaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Piruakos näiden hääpäivät meille kuuluu? HS voisi jo hieman harventaa sivuillaan näitä Amerikan triviaali-uutisiaan. Trump ja politiikka ovat sitten eri asia, mutta kaiken maailman kissanristijäiset voisi jo unohtaa.

Ei traumaa voi noin vain unohtaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Varmasti on mukava - vauraana parina ja vielä hääpäiväeuforiassa - heitellä osin paikkansa pitämättömiäkin verotuslausuntoja, vaikkei 15 vs 50 prosenttia nyt ihan totta olisikaan. Riippumattomuuden eetos elää ja voi hyvin Amerikoissa, ainakin silloin, jos tietää pystyvänsä sydänleikkauksensa ihka omalla rahallaan maksamaan. Ja kun "Black lives matter" -liikekin nyt sitten rouvahenkilön tietämän mukaan on onneksi hiipunut, niin mikäpä korkeatuloisella henkisellä "punaniskalla" on elellessä. Trumpistit eivät suinkaan olleet - pelkästään - kouluttamattomia työttömiä valkoihoisia äijäpoloja.

Vierailija

Arvokonservatiivin keskiössä on koti, joten hääpäivä muistetaan ja arvostetaan, siitä seuraa hyvää oloa parisuhteeseen.

Kiukkuisesta hääpäiväkommentusta päätellen nimimerkki ei moiseen typeryyteen haksahda. Miten on nimimerkin arvojen laita. Auttavatko ne onnelliseksi?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla