Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voisiko ravintoloissa viini olla halvempaa kuin Alkossa? Mitä haittaa siitä olisi?

Vierailija
23.01.2017 |

Jos ravintoloissa, joissa asiakkaiden humalatilaa seurataan (tai ainakin pitäisi seurata) myytäisiin alkoholia halvemmalla kuin Alkossa, ihmiset kävisivät enemmän ravintoloissa.

Kaikki alkoholi on järkyttävän paljon kalliimpaa ravintoloissa kuin Alkossa. Jospa alkoholin saisi ravintoloista halvemmalla, kuka enää haluaisi ostaa alkoholia Alkosta? Ihmiset kävisivät enemmän ulkona syömässä ja juomassa, tulisi lisää työllisyyttä, varmasti vaikuttaisi ruokatuotantoonkin.

Mitä mieltä? Eihän ihmiset kuitenkaan joisi enempää alkoholia, koska ravintoloissa juopumistilaa seurattaisiin - juopuneille ei enää myytäisi. Jos siis haluaa edelleen humalaan, olisi ostettava ne juomat kalliimmalla Alkosta.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
23.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoh, taas näitä. Enemmänhän menisi ihan mitä tahansa, jos se olisi halvempaa. Yritykselle (kuten ravintoloille) taas on oleellista myydä tuote oikeaan hintaan niin, että liiketoiminta saadaan kannattavaksi. 

Ravintoloilla on huikeat katteet alkoholissa, se on totta. Mutta mikään ei niitä estä laskemasta hintoja - pelkästään se, että ravintolat näkevät katteiden ottamisen juuri alkoholista järkevänä. 

Ravintolaliiketoiminta on sinänsä haasteellsita, että tila- ja henkilöstökustannukset pitää saada katettua. Nämä ovat merkittävä osa suhteessa esim. raaka-aineksutannuksiin. Myyntiä taas ei voida kasvattaa loputtomasti, koska asiakaspaikkoja on on rajatusti. Nämä kaikki asettaa reuraehdot tuotteiden hinnoittelulle. 

Ja lopuksi - ihan ruuan tuotanto nousisi, jos ravintolat olisi halvempia. Tuskin nyt sentään - sitä ruokaa kuluu ihan samalla tavalla söi kotona tai ravintolassa. 

Vierailija
2/3 |
23.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi uskomattoman typerää ravintolalta myydä halvemmalla kuin Alkossa, kun sekin jo riittäisi että sitä katetta otettaisiin hieman vähemmän niistä alkoholijuomista. Eli tyydyttäisiin hieman pienempään "voittoon" viinistä, jotta asiakkaita tulisi enemmän.

On aika paljon katteessa kutistettavaa, jos nykyään liikutaan viineissä jopa 70% katteessa.

Asiakkaat ovat valmiit maksamaan alkoholista enemmän mitä Alkossa ne maksavat, mutta ei niin paljon mitä ne ravintolassa maksavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
23.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huoh, taas näitä. Enemmänhän menisi ihan mitä tahansa, jos se olisi halvempaa. Yritykselle (kuten ravintoloille) taas on oleellista myydä tuote oikeaan hintaan niin, että liiketoiminta saadaan kannattavaksi. 

Ravintoloilla on huikeat katteet alkoholissa, se on totta. Mutta mikään ei niitä estä laskemasta hintoja - pelkästään se, että ravintolat näkevät katteiden ottamisen juuri alkoholista järkevänä. 

Ravintolaliiketoiminta on sinänsä haasteellsita, että tila- ja henkilöstökustannukset pitää saada katettua. Nämä ovat merkittävä osa suhteessa esim. raaka-aineksutannuksiin. Myyntiä taas ei voida kasvattaa loputtomasti, koska asiakaspaikkoja on on rajatusti. Nämä kaikki asettaa reuraehdot tuotteiden hinnoittelulle. 

Ja lopuksi - ihan ruuan tuotanto nousisi, jos ravintolat olisi halvempia. Tuskin nyt sentään - sitä ruokaa kuluu ihan samalla tavalla söi kotona tai ravintolassa. 

Mä ihmettelen taas juuri sitä että ne alkoholin korkeat katteet nähdään järkevänä, se menee täysin yli mun ymmärryksen. Nykyhinnoittelu tappaa ravintola-alaa pidemmällä ajanjaksolla tarkasteltuna, koska ihmiset eivät käy enää ravintoloissa. Yksikään ravintola ei voi menestyä, jos sinne ei tule asiakkaita.

Ravintolossa kulutetun alkoholin osuus suomalaisten kokonaisalkoholikulutuksesta on Euroopan alhaisin. Meillä on uskomaton yhtälö eli viinasieppo kansa, jossa ravintolat eivät saa myydyksi alkoholia. Tuo antaa vahvan viitteen että vika löytyy ravintoloista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi yksi