Onko omenan syöminen kuorineen vaarallista?
Kommentit (17)
Milloin viimeksi lie testattu omenien kuorten pitoisuuksia. Tuota en tiennytkään, että siemenissä syanidia. Hui!
On se, siihen voi tukehtua, tai ne voi olla noita-akan myrkyttämiä.
Kuorineen tietenkin saa kuituja enemmän
Vierailija kirjoitti:
Milloin viimeksi lie testattu omenien kuorten pitoisuuksia. Tuota en tiennytkään, että siemenissä syanidia. Hui!
Aprikoosin kivissä on myös, mutta määrät on tosiaan pieniä. Sanotaan näin, että edes sairaanhoidon tarpeen syntyminen vaatii enemmän siemeniä kuin mitä ihminen pystyy päivässä syömään omenoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milloin viimeksi lie testattu omenien kuorten pitoisuuksia. Tuota en tiennytkään, että siemenissä syanidia. Hui!
Aprikoosin kivissä on myös, mutta määrät on tosiaan pieniä. Sanotaan näin, että edes sairaanhoidon tarpeen syntyminen vaatii enemmän siemeniä kuin mitä ihminen pystyy päivässä syömään omenoita.
Mutta todetakseen siemenen sisältävän syanidia on se täytynyt sieltä osata eristää.
Kuorta ei kannata syödä eikä ainakaan antaa lapsille. Kuori sisältää pektiiniä joka altistaa diabetekselle
Olen syönyt varmaan 20 vuotta siemenet ja kodan, ennenkuin huomasin, että niissä on syanidia. Ihan elossa kuitenkin olen.
Kuoret kannattaa ilman muuta syödä, koska niissä on ne vitamiinit, flavonoidit ja hivenaineet.
Säilöntä- tai torjuntaineita on häviävän vähän enää omenoissa.
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/uskoisitko-naita-vihanneks…
"Moni kuorii omenat lisäaineiden ja paksun kuoren pelossa, mutta huolellisesti pesty omena kannattaisi syödä kuorineen. Omenan kuoressa on paljon kuitua sekä terveydelle hyödyllisiä vitamiineja ja flavonoideja."
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00…
"Hedelmien kuoriminen poistaa niistä osan, johon on kertynyt erityisesti fenoliyhdisteitä, kuten flavonoideja. Omenaa ei pidetä kovin vitamiinirikkaana hedelmänä. Kuitenkin tutkimuksessa, jossa arvioitiin kaikkien omenasta analysoitujen antioksidanttien yhteisvaikutus, todettiin 100 gramman omenan vastaavan peräti 1,5 grammaa C-vitamiinia. Jos omena kuorittiin, puolet antioksidanteista menetettiin."
Kysy Lumikilta kannattaako omenaa syödä.
No ei ne syanogeeniset glykosidit niin harvinaisia ole, niitä on paitsi monissa siemenissä myös esim. pavuissa, herneissä, manteleissa, bataatissa, maississa, kassavassa, jamssissa jne.
Suomessa omenoita ei myrkytetä eikä niitä lioteta säilöntäaineessa. Ulkomaiset omenat kuorin aina.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milloin viimeksi lie testattu omenien kuorten pitoisuuksia. Tuota en tiennytkään, että siemenissä syanidia. Hui!
Aprikoosin kivissä on myös, mutta määrät on tosiaan pieniä. Sanotaan näin, että edes sairaanhoidon tarpeen syntyminen vaatii enemmän siemeniä kuin mitä ihminen pystyy päivässä syömään omenoita.
Mutta todetakseen siemenen sisältävän syanidia on se täytynyt sieltä osata eristää.
Kyllä se on tutkittu että sitä niissä on. Todennäköisesti sen jälkeen kun joku on kuollut kun on syönyt aprikooseja kivineen.
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt varmaan 20 vuotta siemenet ja kodan, ennenkuin huomasin, että niissä on syanidia. Ihan elossa kuitenkin olen.
Ehdin jo hetken ajatella, että pääsee tuonpuoleisessakin av:lle.
Googlatkaa omenankuori ja pektiini, on nimittäin kiellettyjen listoilla
Pektiini aiheuttaa autoimmuunisairauksia
Ulkomaiset kannattaa pestä, mutta ei muuten vaarallista. Siemenissä on syanidia, mutta niitä pitää syödä aika paljon ennen kuin se aiheuttaa ongelmia.