Auttakaa:Miksi sitruunamarenkitortun sitruunakiisseli jää vetiseksi
Huomenna olis juhlat, joihin on tarkoitus tehdä sitruunamarenkitorttua, jossa on pohjalla kaupan piirakkapohja, sen päällä sitruunakiisseli ja päällimmäisenä marenki. Nyt on parissa harjoituskappaleessa osa sitruunakiisselistä jäänyt vetiseksi. Kun torttua leikkaa, pohjalle valuu kiisselistä vetistä nestettä.
Kiisselin ainesosat ovat 3 dl vettä, 1 dl sitruunamehua, 4 rkl maissitärkkelystä, 3 munanleltuaista, 1,5 dl sokeria ja nokare voita. Mistä se vetisyys voi johtua?
Kommentit (6)
Tuo maissitärkkelyksen määrä on jo nyt isompi kuin monissa muissa ohjeissa. Kiisseli ei siis jää kokonaan vetiseksi, vaan se on suurimmaksi osaksi hyvää mutta sitten jäähtyessä kiisselistä "irtoaa" semmosta vetistä osaa. Koostumus ei siis ole tasainen.
Mulla se oli kerran marengista valunutta nestettä :/ mausta päätellen ainakin
Kiitos! Tämä taisi tosiaan olla selitys - kiisseli ei ehkä ollut jäähtynyt kokonaan kun laitoin päälle sen marengin! Kiitos vielä 😊
Selitä miten teet sen kiisselin?
Kun minä teen, niin ensin kaikki muut aineet keitetään niin että kiisseli on liisterimäistä, sitten lisään voin ja annan jäähtyä. Pohja on paistettu aiemmin, sitten lisään vähän jäähtyneen kiisselin ja laitan valkuaisvaahdon päälle. Ja ennen leikkaamksta, pitää piirakan jäähtyä. Kiisselin pitää jonkin aikaa asettua.
Helppo ratkaisu olisi lisätä maissitärkkelystä.