Paras lihan korvike?
Kokemuksia parhaasta lihan korvikkeesta, kiitos. Soijarouhe ei ole mielestäni tarpeeksi "lihaisan" oloinen. En ole kasvissyöjä, mutta tekisi mieli laittaa joskus jotain hyvää kasvipohjaisesti pelkästään.
Kommentit (13)
Mitä soijarouhetta olet kokeillut? Pakasteessa olevat soijapalat ovat omaan makuun, varsinkin ne valkosipulilla maustetut. Hintaa tottakai on, kun ovat valmistuotteita. Tuo uusi nyhtökaura ja härkäpapu jutskat ovat kuulemma tosi hyviä. En itse ole niitä kokeillut. Ei kuitenkaan kasviruokailua kannata aloittaa ajatellen, että juuri samaa tavaraa, kuin lihaa löydät. Eikös kasvisruokailu tarkoita juuri kasvisruokailua, eikä "etsitään täydellinen lihamainen korvike" ruokailua?
Oumph. Kunnolla purutuntumaa, hyvin maustettu ne mitkä on maustettuja. Tehty soijasta, mutta kuin eri planeetalta soijarouheen tai -suikaleiden kanssa. Nyhtökaura sit hyvänä kakkosena. Soijarouhe on ihan karmivaa.
Myös lidlistä saatava valmis soijarouhe on hyvää.
Ja Härkis on imo liian pehmeää mennäkseen lihasta.
-3
Oumpin kebab-riekaleet oli kyl ihan hyviä. Ostaisin useamminkin jos hinta ei olisi niin korkea.
Jos haluat tehdä hyvää kasvispohjaista ruokaa, niin tee jotain sellaista mihin näitä korvikkeita ei tarvitse. Äkkiseltään tulee mieleen ratatouille, täytetyt paprikat/kesäkurpitsat, keitot, wokit, kasvispihvit/pullat. Monet pastat (esim. arrabiata) ovat kasvisruokaa myös, samoin risotot. Proteiinia esim. linsseistä ja pavuista.
Jos nyt jotain korviketta haluat kokeiluun ottaa, niin itse pidän pannulla rapeaksi paahdetusta tofusta. Ihan normiarjessa en näitä korvikkeita kuitenkaan osta, joku soijavalmistuote taitaa pakastimessa olla hätävarana.
Jos sun kasvisruokaa syödäksesi tarvitsee valita "lihankorvike", niin etkö voisi sitten oikeesti syödä vaan sitä lihaa.
Quorn. Rouheena suutuntuma aika lähelle jauhelihaa, paloina melkolailla kanantyyppistä. Meillä tykätään, lapset ei edes tajunneet syövänsä spagetin kanssa quornkastiketta.
Ja meille on tärkeää että on lähelle lihaa, koska ainoa syy lihattomuuteen on miehen kolesteroliarvot, eikä se että haluttaisiin syödä kasvisruokia.
Härkis ja soijasuikaleet toimivat, kun niitä käyttää pannulla (soijasuikaleet tietty pitää keittää ja puristaa ensin). Ei-vegaanisista quorn on jees.
Oumphia haluaisin kokeilla, olen kuullut vain kehuja! Nyhtäkauraakaan en ole vielä mistään bongannut. Tofusta tykkään, soijarouheesta en. Tempeh oli kitkerää, vaikka kuinka höyrytin ja maustoin.
Piri.