Fruktoosi-glukoosisiirappi - rasvoittaa sun maksas
Eli ko tuote valmistetaan kemiallisesti maissitärkkelyksestä. Haittoja: rasvoittaa maksan, vaikuttaa aineenvaihduntareitteihin (imetyy elimistöön ilman ruoansulatusprosessia), lisää dementiariskiä ja ruokkii syöpäsoluja.
Kommentit (22)
Fruktoosi rasvoittaa maksan liikaa syötynä. Eli myös esim. ihan vaan hedelmät.
Vierailija kirjoitti:
No missä sitä on?
Kaikessa, jopa joissain sinapeissa.
Eihän tuokaan kohtuudella olisi sen haitallisempi kuin hedelmien fruktoosikaan. Eikä hedelmiä syömällä kukaan ole varmasti maksaansa kohtuuttomasti rasittanut.
Ongelma vaan on, kun tuota moskaa tungetaan nykyisin ihan joka paikkaan, joten fruktoosia tulee aivan järjettömiä määriä, jollaisia ihminen ei ole historiassaan koskaan saanut.
Vierailija kirjoitti:
No näinpä, mutta koitapa välttää sitä kun se löytyy miltei kaikesta mitä kaupassa myydään.
Ei nyt sentään. Omasta valinnasta se on kiinni, mitä ostaa.
Jos mä syön perunaa, riisiä, ruisleipää, voita, piimää, lihaa, kalaa, juustoja ja joskus viiniä... ja hedelmiä ja vihanneksia. Niin mistä vidusta mä sitä glukoosifruktoosisiirappia muka saan?
Ei kai kukaan nyt sinappia ja ketsuppia pääruoakseen syö?
Vierailija kirjoitti:
Fruktoosi rasvoittaa maksan liikaa syötynä. Eli myös esim. ihan vaan hedelmät.
Ei kyllä hedelmät rasvoista maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos mä syön perunaa, riisiä, ruisleipää, voita, piimää, lihaa, kalaa, juustoja ja joskus viiniä... ja hedelmiä ja vihanneksia. Niin mistä vidusta mä sitä glukoosifruktoosisiirappia muka saan?
Ei kai kukaan nyt sinappia ja ketsuppia pääruoakseen syö?
Aika harva nykyään syö noin "puhtaasti" kuin sinä. Monet juo esim. makeutettuja juomia, ja niissä on usein juuri glukoosi-fruktoosisiirappia. Samoin moni syö valmisruokia arjen kiireessä, ja niissäkin sitä on. Tai lounasruokalan jälkiruoissa, kekseissä, chipseissä, monissa jäätelöissä... Eli jos yleensä syö jotain teollista tai suurkeittiökamaa, niin kuin nykyään useimmat syö, ei oikein voi välttää glukoosi-fruktoosisiirappia.
Voi voi. Ei elämästä selviä hengissä.
Vierailija kirjoitti:
No missä sitä on?
Joka paikassa. Mietin vain kun se ns imetyy elimistöön ilman ruoansulatusta, niin ehkä se on syy, että ihmiset lihoo.
Olen miettinyt tätä, sillä nykyisin laihdutus on todella hankalaa. Käsittääkseni se voi myös koukuttaa...
No. Mä teen ruokani itse. En käytä makeutettuja jogurtteja ja rahkoja, en valmiskastikkeita enkä juo limsoja, mehuistakin vain tuoremehuja ja niitäkin aika harvoin. Makeista herkuista en välitä.
No sinappia kyllä käytän mausteena joskus. Ja ketsuppiurkkkin kaapista löytyy, tosin aika kauan se kestää. Usein on ollut pakko ostaa uusi ennen kuin vanha on loppu, koska oeln alkanut epäillä että ketsuppi on mennyt vanhaksi.
Joo, syön kyllä aika puhtaasti. Syntini on viinit, joita ikävä kyllä rakastan... mutta ajattelen että kun väistän kaikki muut syömisen synnit niin ehkä toi yksi tossa sitten menee. Ja mieluimmin rasvoitan maksani viinillä kuin jollain glukoosi-fruktoosisiirapilla.
Terveisin 7
Miksi sitä ylipäätään käytetään? Halvempaa kuin tavallinen sokeri?
Vierailija kirjoitti:
Eli ko tuote valmistetaan kemiallisesti maissitärkkelyksestä. Haittoja: rasvoittaa maksan, vaikuttaa aineenvaihduntareitteihin (imetyy elimistöön ilman ruoansulatusprosessia), lisää dementiariskiä ja ruokkii syöpäsoluja.
En usko ja mun lääkärit on samaa mieltä että maksa on paskana alkoholin takia. Aspratrtaami sidukkaa juonu lähinnä
Vierailija kirjoitti:
No. Mä teen ruokani itse. En käytä makeutettuja jogurtteja ja rahkoja, en valmiskastikkeita enkä juo limsoja, mehuistakin vain tuoremehuja ja niitäkin aika harvoin. Makeista herkuista en välitä.
No sinappia kyllä käytän mausteena joskus. Ja ketsuppiurkkkin kaapista löytyy, tosin aika kauan se kestää. Usein on ollut pakko ostaa uusi ennen kuin vanha on loppu, koska oeln alkanut epäillä että ketsuppi on mennyt vanhaksi.
Joo, syön kyllä aika puhtaasti. Syntini on viinit, joita ikävä kyllä rakastan... mutta ajattelen että kun väistän kaikki muut syömisen synnit niin ehkä toi yksi tossa sitten menee. Ja mieluimmin rasvoitan maksani viinillä kuin jollain glukoosi-fruktoosisiirapilla.
Terveisin 7
Kivat sulle, elät oikein hienosti. Ei vain nyt oikein tuonut mitään uutta tähän keskusteluun.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä ylipäätään käytetään? Halvempaa kuin tavallinen sokeri?
Lue tämä: http://ruokasota.fi/2015/01/12/myrkyllisen-makea-hfcs/?print=print
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä ylipäätään käytetään? Halvempaa kuin tavallinen sokeri?
Lue tämä: http://ruokasota.fi/2015/01/12/myrkyllisen-makea-hfcs/?print=print
http://ruokasota.fi/2015/01/12/myrkyllisen-makea-hfcs/?print=print
Vierailija kirjoitti:
Voi voi. Ei elämästä selviä hengissä.
Juicekin elää viellä,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No. Mä teen ruokani itse. En käytä makeutettuja jogurtteja ja rahkoja, en valmiskastikkeita enkä juo limsoja, mehuistakin vain tuoremehuja ja niitäkin aika harvoin. Makeista herkuista en välitä.
No sinappia kyllä käytän mausteena joskus. Ja ketsuppiurkkkin kaapista löytyy, tosin aika kauan se kestää. Usein on ollut pakko ostaa uusi ennen kuin vanha on loppu, koska oeln alkanut epäillä että ketsuppi on mennyt vanhaksi.
Joo, syön kyllä aika puhtaasti. Syntini on viinit, joita ikävä kyllä rakastan... mutta ajattelen että kun väistän kaikki muut syömisen synnit niin ehkä toi yksi tossa sitten menee. Ja mieluimmin rasvoitan maksani viinillä kuin jollain glukoosi-fruktoosisiirapilla.
Terveisin 7
Kivat sulle, elät oikein hienosti. Ei vain nyt oikein tuonut mitään uutta tähän keskusteluun.
Oon vähän eri mieltä tuosta lainaamastasi kommentista, että se ei olis tuonut uutta keskusteluun.
Mua ainakin lohduttaa näkökulma, että jos syö puhtaasti ja käyttää peruselintarvikkeita (italialainen ruoka!!!) ei tartte altistua mokomille siirapeille.
No näinpä, mutta koitapa välttää sitä kun se löytyy miltei kaikesta mitä kaupassa myydään.