Tarjoiluideoita aikuisten synttäreille
Olen järjestämässä omia (40-v.) synttäreitäni ja nyt mietin sinne tarjoiluita. Vieraita on n. 40 ja haluan tarjota jotain ruokaisaa ja tietenkin hyvää :) Ongelma on vaan se, että kaikki pitäisi pystyä tekemään jo edellisenä päivänä, ja mielellään vielä säilyttämään tarjoiluastioissa. Ehkä saadaan iso paellapannu lainaksi, mutta se ei ole vielä varmaa. Mitä tarjoaisitte itse jos faktat on nämä?
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Kirjoitin sulle pitkän vastauksen, jonka sitten kömpelyyksissäni lähetin jonnekin bittiavaruuteen. Harmi!
Tässä joitakin ideoita:
käytä mahd paljon kauden raaka-aineita
jos mahdollisuus lämmittää valmista ruokaa ennen juhlia: soppaa, lihapullia, falafeleja, pieniä, täytettyjä piiraita ...
tabboulehia, tekeytyy yön yli jääkaapissa
ns. saksalaista perunasalaattia, eli vinaigrette -tyyppinen kastike. Käytä ulkomaisia varhaisperunoita. Tekeytyy myös yön yli jääkaapissa
tahnoja: erilaisia pestoja, tapenadea, hummusta, tzatzikia ...
erilaisia graavattuja ja marinoituja kaloja, savukalaa. Lohen voi marinoida monella tavalla, mm. konjakilla tai Kossulla
leipää, mahd. kalojen kanssa ruis-/ saaristolaisleipää (perunoita ei siis tarvitse keittää)
vihannekset erikseen pilkottuina juuri ennen juhlia, tee pari salaatinkastiketta valmiiksi etukäteen
40 ihmisen ruokkiminen ei ole ihan yksinkertaista. Voivatko vieraat syödä istualtaan? Elleivät, panosta sormiruokaan.
Tarjoilun pitää heijastaa sinua, tarjoa omia herkkujasi. Tiedät myös mistä ystäväsi pitävät, mahd. ruokavaliot jne. Tai valitse joku teema: skandi (kalat), Välimeren alue/ Pohjois-Afrikka ... Rakenna tarjoomukset sen ympärille.
Onneksi olkoon ja hauskoja juhlia! :)
Kiitos ☺
Hyviä ideoita! Juhlapaikan keittiö on niin pieni ettei siellä pysty lämmittämään mitään. Kaikille löytyy pöytä- ja istumapaikka, eli se ei ole ongelma.
Itse tykkään kaikesta pienestä ja sievästä, cocktailpaloista, sushista jne., mutta ne ei tule tällaiselle porukalle kysymykseenkään... -ap
Perunaparsasalaatti, sitruuna-oliiviöljykastike
Vihreä salaatti
Tomaatti-mozzarella-salaatti (viipaloi tomaatit valmiiksi, kokoa paikan päällä)
Sitruunamarinoitua broilerinfilettä (kannattaa viipaloida tai ainakin laittaa kahteen osaan)
Savulohta tai muuta mieleistä kalaa
Aiolia
Hummusta
Leipää
Juustokakkua
Kirjoitin sulle pitkän vastauksen, jonka sitten kömpelyyksissäni lähetin jonnekin bittiavaruuteen. Harmi!
Tässä joitakin ideoita:
käytä mahd paljon kauden raaka-aineita
jos mahdollisuus lämmittää valmista ruokaa ennen juhlia: soppaa, lihapullia, falafeleja, pieniä, täytettyjä piiraita ...
tabboulehia, tekeytyy yön yli jääkaapissa
ns. saksalaista perunasalaattia, eli vinaigrette -tyyppinen kastike. Käytä ulkomaisia varhaisperunoita. Tekeytyy myös yön yli jääkaapissa
tahnoja: erilaisia pestoja, tapenadea, hummusta, tzatzikia ...
erilaisia graavattuja ja marinoituja kaloja, savukalaa. Lohen voi marinoida monella tavalla, mm. konjakilla tai Kossulla
leipää, mahd. kalojen kanssa ruis-/ saaristolaisleipää (perunoita ei siis tarvitse keittää)
vihannekset erikseen pilkottuina juuri ennen juhlia, tee pari salaatinkastiketta valmiiksi etukäteen
40 ihmisen ruokkiminen ei ole ihan yksinkertaista. Voivatko vieraat syödä istualtaan? Elleivät, panosta sormiruokaan.
Tarjoilun pitää heijastaa sinua, tarjoa omia herkkujasi. Tiedät myös mistä ystäväsi pitävät, mahd. ruokavaliot jne. Tai valitse joku teema: skandi (kalat), Välimeren alue/ Pohjois-Afrikka ... Rakenna tarjoomukset sen ympärille.
Onneksi olkoon ja hauskoja juhlia! :)