Kauan pidätte karjalanpaistia uunissa?
Kommentit (11)
Miksi luulet niin, en ole koskaan edes tehnyt!
Vierailija kirjoitti:
Miksi luulet niin, en ole koskaan edes tehnyt!
????
Tarkoita varmaan: kauanko?
-usein juuri reilut 3 h
Leivinuunissa miedossa lämmössä yön yli. Reilusti kun on nestettä, ettei pääse kuivahtamaan, niin sehän vaan paranee, mitä pidemmästi saa muhia.
Mitä pitempään paisti hautuu, sitä parempaa tulee. Tietysti sillä edellytyksellä, että lämpötila on riittävän matala. Leivinuunissa pidän hyvinkin yön yli. Jos teen sähköuunissa ja aikaa on, hauduttelen sielläkin 5-6 tuntia. Niin että jos ap ei ole lähdössä ulkoilemaan viikoksi Lappiin, hyvin voi jättää paistin uuniin kypsymään.
4 tuntia minimi ja kaikki sen päälle vaan parantaa makua. 6h yleisin aika varmaan. Huolehdi vaan, että nestettä on riittävästi ettei kuivu.
Leivinuunissa tai haudutuspadassa koko yön ( tai koko päivän).
Sähköuunissa 3-5 tuntia.
Jonkun 3-4 tuntia pidän. Laitan uunin kiinni ulkoilun ajaksi, jälilämmöllä hautuu kyllä ihan yhtä hyvin. Voihan sitä ennen uloslähtöä hetkeksi laittaa uunin kovemmalle niin ei ehdi liikaa jäähtyä.
6 tuntia lihojen ruskistumisen jälkeen.
Teen niin että pistän lihat kuiviltaan pataan ja uuni 250 ja kun lihat ruskistuvat kääntelen ne ja ruskistan vielä.
Sen jälkeen vesi, suola ja kokonaiset maustepippurit.
Laseken uuninlämmön 120 ja annna hautua 6 tuntia. Tarkistan välillä maun onko riittävästi suolaa.
Karjalnpaistille ominainen maku tulee pitkästä kypsennysajasta. 3-4 tuntia ei vaan riitä maistuakseen aidolle karjalnpaistille. Ne joilla puu-uunit ovat onnellisessa asemassa, parasta paistia kun yön yli on hautumassa.
Lapsuuden sunnuntairuokaa usein, äiti leipoi lauantaina ja sen jälkeen laittoi paistin uuniin ja se oli siellä yön yli. Iso padallinen kerralla, lopusta teki lihakeiton ja sen parempaa lihakeittoa ei ole kuin paistintähteeseen tehty.
Just perjantaina tehtiin ja uunissa oli 3.5h. Hyvää tuli!