Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kauan pidätte karjalanpaistia uunissa?

Vierailija
06.03.2016 |

Uskaltaako jättää uuniin ulkoilun ajaksi?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just perjantaina tehtiin ja uunissa oli 3.5h. Hyvää tuli!

Vierailija
2/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi luulet niin, en ole koskaan edes tehnyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi luulet niin, en ole koskaan edes tehnyt!

????

Vierailija
4/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoita varmaan: kauanko?

-usein juuri reilut 3 h

Vierailija
5/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinuunissa miedossa lämmössä yön yli. Reilusti kun on nestettä, ettei pääse kuivahtamaan, niin sehän vaan paranee, mitä pidemmästi saa muhia.

Vierailija
6/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä pitempään paisti hautuu, sitä parempaa tulee. Tietysti sillä edellytyksellä, että lämpötila on riittävän matala. Leivinuunissa pidän hyvinkin yön yli. Jos teen sähköuunissa ja aikaa on, hauduttelen sielläkin 5-6 tuntia. Niin että jos ap ei ole lähdössä ulkoilemaan viikoksi Lappiin, hyvin voi jättää paistin uuniin kypsymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 tuntia minimi ja kaikki sen päälle vaan parantaa makua. 6h yleisin aika varmaan. Huolehdi vaan, että nestettä on riittävästi ettei kuivu.

Vierailija
8/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinuunissa tai haudutuspadassa koko yön ( tai koko päivän).

Sähköuunissa 3-5 tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jonkun 3-4 tuntia pidän. Laitan uunin kiinni ulkoilun ajaksi, jälilämmöllä hautuu kyllä ihan yhtä hyvin. Voihan sitä ennen uloslähtöä hetkeksi laittaa uunin kovemmalle niin ei ehdi liikaa jäähtyä.

Vierailija
10/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

6 tuntia lihojen ruskistumisen jälkeen.

Teen niin että pistän lihat kuiviltaan pataan ja uuni 250 ja kun lihat ruskistuvat kääntelen ne ja ruskistan vielä.

Sen jälkeen vesi, suola ja kokonaiset maustepippurit.

Laseken uuninlämmön 120 ja annna hautua 6 tuntia. Tarkistan välillä maun onko riittävästi suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
06.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalnpaistille ominainen maku tulee pitkästä kypsennysajasta. 3-4 tuntia ei vaan riitä maistuakseen aidolle karjalnpaistille. Ne joilla puu-uunit ovat onnellisessa asemassa, parasta paistia kun yön yli on hautumassa.

Lapsuuden sunnuntairuokaa usein, äiti leipoi lauantaina ja sen jälkeen laittoi paistin uuniin ja se oli siellä yön yli. Iso padallinen kerralla, lopusta teki lihakeiton ja sen parempaa lihakeittoa ei ole kuin paistintähteeseen tehty.