Vierailija

Aloitin työt yhdessä siivousfirmassa, josta meitä on kehotettu olemaan kertomatta asiakkaille itsestämme erityisesti. Meillä on töissä ollessa nimilaput, joissa lukee meidän etunimet ja ennen ensimmäistä työvuoroani esimies sanoi, että sen enempää asiakkaalle ei tarvitse kertoa. Firmalla on ymmärtääkseni asiakkaana aika paljon esim. mielenterveyspotilaita, itsellänihän ei tietenkään asiakkaista sen kummemmin mitään tietoa ole.

Nyt yksi asiakkaani on alkanut vaatimaan, että näytän hänelle henkkarini.. Kyseessä on yhden vähän varakkaamman oloisen perheen äiti, eli ei nyt mikään "tosi epäilyttävä tyyppi", mutta omien henkilötietojeni antaminen toiselle ihmiselle tuntuu kuitenkin todella epämiellyttävältä. En edes tajua, mitä asiakas henkilötiedoillani tai edes koko nimelläni tekisi. Aluksi tämä rouva halusi tietää koko nimeni, kun en sitä halunnut antaa ja kerroin firman käytännöstä hän ryhtyi vaatimaan henkkareitani. Nykyään tuo piinaaminen jatkuu aina, kun asiakas sattuu olemaan siivotessani kotona.

Hänellä on omien sanojensa mukaan oikeus tietää, kuka hänen asunnossaan pyörii hänen poissaollessaan. Ymmärrän kyllä sinänsä ajatuksen tuon takana, mutta eihän asiakas itse tuolla tiedolla mitään tee. Jos jotain ongelmia jostain syystä tulisi, työnantajallani on kyllä henkilötietoni ja työauton jäljittimen takia tieto siitä, milloin olen missäkin ollut..

  • ylös 4
  • alas 0

Kommentit (14)

Vierailija

Ei tarvitse näyttää. Pyydä olemaan työnantajaasi yhteydessä (ja kannattaa sun sanoa pomolle että tälläinen tilanne, voisihan se pomokin tälle rouvalle soitella)

  • ylös 12
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Voit kertoa että ongelmatapauksessa ottakoon yritykseen yhteyttä. Sinun ei kannata henkilöllisyystodistusta esittää yhdellekään asiakkaalle.

Vierailija

En tiedä noista kotisiivouksista mutta siivosin liiketiloja ja esim. pankit tarkasti luottotiedot ja jossain piti myös suppea rikosrekisteriote antaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No mikset voisi näyttää?

Ihmettelee hyväntahtoinen ja sinisilmäinen mamma.

Vierailija

Sinun ei tarvitse antaa tietojasi. Oletko kertonut, että pomolla on ne ja työautossa on jäljitin? En pitäisi tuollaista asiakasta kovin turvallisena, vaikka sellaiselta näyttääkin.

Ja kerro pomolle!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko asikkaan pakko antaa avain siivoojalle? 

On. Ja pankkikortti tunnuslukuineen!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jos siivoaa jonkun kodissa, niin silloin haluaisin kyllä tietää ihmisen nimen.

Liian suuri riski. On liikaa ennakkotapauksia mm. häirinnästä, stalkkauksesta ja pahemmasta asiakkaan taholta, jos nimi on tiedossa. Osoite on Suomessa aika helppo selvittää. Hetunsa kanssa kannattaa olla tosi tarkka.

Vierailija

Asiakas ottakoot yhteyttä esimieheesi. En sinuna henkilöllisyystodistustani todellakaan näyttäisi yhdellekään asiakkaalle, kun kerran teitä on erikseen kehotettu olemaan kertomatta henkilötietojanne. Rikosrekisteriotteet on asia erikseen, mutta sitäkään ei rouva voi sinulta pyytää, koska hän ei ole varsinaisesti palkannut sinua, vaan on tilannut siivouksen firmasta, jossa olet töissä. Tämmöiset asiat siis ilman muuta työnantajan kautta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En tiedä noista kotisiivouksista mutta siivosin liiketiloja ja esim. pankit tarkasti luottotiedot ja jossain piti myös suppea rikosrekisteriote antaa.

Meilläkin piti antaa suppea rikosrekisteriote, mutta siis tämäkin vain firmalle..

Kiitos kaikki! Sanon ensi kerralla asiakkaalle, että ottaa yhteyttä firmaan ja keskustelee esimieheni kanssa asiasta.

Ja avainkysymyksestä, ei tietääkseni. Osa asiakkaista on antanut avaimet firmalle (ei siis siivoojalle, avaimia säilytetään toimistolla kassakaapissa ja esimiehet luovuttavat ne meille ennen siivouskertaa), osalla on näitä perinteisiä avainpiiloja, joillain on vaan ovikoodi jne.. Monet on itse avaamassa oven.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla