Haluaisin tehdä "kevyemmän version" lihapiirakoista. Ohjeissa on voitaikina, se nyt täytyisi varmaan ainakin korvata? Millä?
En ole ennen tehnyt lihapiirakoita itse mutta kun katselin ohjeita, niin voitaikinan kanssa tehdyt näyttää enemmän pasteijoilta kun lihiksiltä. Pelti version ajattelin tehdä...
Kommentit (9)
Tee pizzapohjan ohjeella taikina ja kääri siihen.
sekoita chiasiemeniä, kookosjauhetta ja maissijauhoa niin tulee terveellinen taikina.
Vierailija kirjoitti:
Peltiversio kyllä vaatii voitaikinan (irtolihapiirakat voi tehdä myös hiivaleipätaikinaan). Mutta voitaikinaa voi keventää korvaamalla osan voista rahkalla.
Toimisiko toi jos levitän pellille hiivataikinan (teenkö perus leipätaikinan?) ja täyteen vaikka 12 keoksi ja sitten kun piirakka on kypsä, pistän 12 osaan?
Vierailija kirjoitti:
Tee pizzapohjan ohjeella taikina ja kääri siihen.
Tuota voisi kokeilla :)
Käytä piirakkataikinaa. Se ei ole niin rasvainen. Ja toinen vaihtoehto on että käytät kasvisrasvasta tehtyä "voitaikinaa" ei ole niin tuhtia.
Kokeilepa tätä ohjetta:
Jauhelihatyynyt:
Valmistusaineet
5 dl Valio maitoa
1 pak (50 g) hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g Valio voita sulatettuna
Täyte
300 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio Oivariini® rasvaa
1 punainen paprika
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa
Voiteluun ja koristeeksi
1 muna
seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhoilla pehmeä taikina. Lisää loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli Oivariini rasvassa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Mausta. Lisää Viola.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä taikinasta levy (40 x 30 cm). Nosta levy uunipellille leivinpapereineen.
Ruuduta levy kevyesti leivinpyörällä 4 x 5 osaan. Jaa jäähtynyt täyte ruutujen keskelle. Kauli toinen levy päälle.
Ummista kämmensyrjällä ruudut kiinni. Vedä vielä leivinpyörällä ruudutus taikinalevyjen läpi. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Ripota pintaan siemeniä.
Paista 225 asteessa n. 15 min. Taita tyynyt irti toisistaan vähän jäähtyneinä.
VINKKI
Laita märkä pyyhe kaulimisen ajaksi leivinpaperin alle estämään liukumista.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilepa tätä ohjetta:
Jauhelihatyynyt:
Valmistusaineet
5 dl Valio maitoa
1 pak (50 g) hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g Valio voita sulatettunaTäyte
300 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio Oivariini® rasvaa
1 punainen paprika
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoaVoiteluun ja koristeeksi
1 muna
seesaminsiemeniäValmistusohje
Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhoilla pehmeä taikina. Lisää loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli Oivariini rasvassa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Mausta. Lisää Viola.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä taikinasta levy (40 x 30 cm). Nosta levy uunipellille leivinpapereineen.
Ruuduta levy kevyesti leivinpyörällä 4 x 5 osaan. Jaa jäähtynyt täyte ruutujen keskelle. Kauli toinen levy päälle.
Ummista kämmensyrjällä ruudut kiinni. Vedä vielä leivinpyörällä ruudutus taikinalevyjen läpi. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Ripota pintaan siemeniä.
Paista 225 asteessa n. 15 min. Taita tyynyt irti toisistaan vähän jäähtyneinä.
VINKKI
Laita märkä pyyhe kaulimisen ajaksi leivinpaperin alle estämään liukumista.
Tää Valion ohje vaikuttaa hyvältä, mutta kun ei ole yhtään kommenttia niin se huolettaa...
Peltiversio kyllä vaatii voitaikinan (irtolihapiirakat voi tehdä myös hiivaleipätaikinaan). Mutta voitaikinaa voi keventää korvaamalla osan voista rahkalla.