Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkä näistä taloista ostaisit?

Vierailija

Pohdimme tässä nykyisen talomme myyntiä, haluaisin tietää mitä muut ajattelee ja pitää tärkeänä. Oma talomme on siis yksi alla olevista, en kerro vielä mikä:

Kaikki talot löytyy samalta alueelta melko lähekkäin. Kaikkien myyntihinta on myös suunnilleen sama, hintaluokka 230 tuhatta. Kaikkien rakennusvuosi suunnilleen sama 90-95. Tontit aika lailla samanlaisia. Osa alla kuvatuista taloista on nyt myynnissä, meidän talo ei vielä.

a) n. 120m2 talo, 3mh. Tilavat huoneet, mutta tosiaan vain 3mh. Keittiö tai kph rempattu, mutta ei molempia. Muut pinnat vaatii ajanmukaistamista, pintaremonttia tiedossa. Kohtuulliset lämmityskulut.

b) n. 105m2 talo 4mh. Pienemmät huoneet, mutta makkareita neljä. Sekä keittiö että kph remontoitu, lisäksi kaikki pinnat uudistettu, remonttivapaa talo. Näistä vaihtoehdoista ehkä edullisimmat lämmityskulut.

c) n. 140m2, 4mh, tilavat huoneet. Vaatii remonttia, keittiö + kylpyhuone + pinnat. Näistä vaihtoehdoista isoimmat lämmityskulut.

Eli, mikä sinulle on tärkeää? Paljon tilaa? Pienet lämmityskulut? Remontoitu valmiiksi? Mistä olisit valmis tinkimään, jos kaikkea et saa, tilasta, asunnon kunnosta vai asumiskustannuksista?

Kommentit (8)

Vierailija

Tuosta listasta puuttuu kaksi oleellisinta tietoa.

-lämmitystekniikka. Lämmöntuotanto ja lämmön siirto taloon?
-Tontti. Onko oma vai vuokrattiin?

Ei kannata tuijottaa tämänhetkisiä kustannuksia, koska energiamuotojen hinnat tulevat muuttumaan asuinaikana moneen kertaan. Paras lämmönsiirtotekniikka on vesikiertoinen lattialämmitys. Siihen voi tuottaa lämpöä kaikilla mahdollisilla lämmöntuotantomuodoilla

M40

Vierailija

Kaikissa taloissa on kaukolämpö ja vuokratontti. Talot on kaikki kilometrin sisällä alueen koulusta, rakennettu samaan aikaan ja samaan tapaan. Alueen talot liikkuu hyvin, niitä tulee nyt paljon myyntiin koska rakennuttajat alkaa olla sen ikäisiä että omat lapset aikuisia, ja nuoria perheitä kiinnostaa koska alueen sisällä on hyvä koulu. Sijainti muutenkin hyvä, ja hintataso perheiden saavutettavissa.

Joten jos vaan mahdollista, haluaisin vastauksia juuri noiden kriteerien mukaan mitä esitin. Tottakai jokaisella ostajalla on omat vaatimukset, mutta koska nyt on pakko yleistää, nuo mainitsemani varmasti vaikuttaa isoiten ostopäätökseen.

Vierailija

B ei kävisi, paitsi, jos seiniä on mahdollisuus kaataa ja muutella. 4 mh noin pienessä pohjassa - ei kiitos.

Valitsisin A:n tai C:n, koska niiden pohjapainta-ala on suurempi. En pelkää remonttia, paitsi ehkä pesuhuoneen, koska se on kallista ja sotkuista. Jos remontti on tehty täysin minun makuni vastaisesti, joutuisin miettimään.

Ap, ihmisillä on erilaiset tarpeet. Kyllä se teidänkin talonne kaupaksi menee, remontoituna tai ilman. Tekemättömät remontit tulee huomioida hintapyynnössä.

Vierailija

Riippuu paljonko teillä on rahaa maksaa remontteja c taloon. Kiinteistövälittäjä ottaa myös omansa
En ihan pienen takia muuttaisi. Se maksaa ja on vaativaa
En 20 lisäneliön takia

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat