Miten hyödynnät kananmunien keltuaiset?
Olen heittänyt ne vain roskiin. Tuntuu tyhmältä, onko teillä jotain käyttöä niille?
Kommentit (8)
Paistetut munat extrakeltuaisten kera. Keltuainen on se paras osa joten extrakeltuaismunat ovat herkkua.
Pannariin, munakkaaseen ja lättyihin voi osan kokomunista korvata pelkällä keltuaisella. Uunijuustovoileipien kuorrutteeseen tulee nimenomaan juustoa plus keltuainen, samoin muut gratiinit onnistuvat hyvin ilman valkuaista.
Keltuainen säilyy tiiviissä pienessä rasiassa jääkaapissa muutaman päivän.
Miksi sinulta jää keltuaisia? Vai teetkö valtavia määriä marenkia tms?
Leivonnassa esim. kekseihin voi laittaa pelkästään niitäkin. Ite pyöräytän monesti muutamat keksit jos jää yli, ne on helppo pakastaakin. Toki keltuaiset voi paistaa ja syödä, mutta en vain henkilökohtaisesti tykkää yhtään paistetusta kananmunasta yms. munakkaista :-D
Syön ne.