voinko tulla raskaaksi

Vierailija

Alotin Sandoz merkkisten minipillereiden syömisen 4 päivää sitten samana päivänä kun menkat alko, koska näin neuvottiin tekemään. Lääkäri sanoi että sillon ehkäisyteho on heti voimassa. Harrastimme seksiä poikaystäväni kanssa tänään ja eilen vaikka menkat onkin vielä ja annoin tulla sisään. Oon syönyt vasta 4 pilleriä joten mietin että ehkäiseekö ne nyt tosiaankin jo vai olisiko pitänyt odottaa kuukautisten loppumiseen? Tarkentakaa nyt joku että onko se ehkäisyteho tosiaan heti voimassa jos ekana vuotopäivänä aloittaa.

Kommentit (10)

Vierailija

olin aika varma että siihen ei ole mahdollisuutta mut nää on ekat pillerit mitä syön siksi vähän tiedoton olo. Kiitos vastauksesta!:)

Haloo

Aina kun harrastaa sukupuoliyhdyntää, on mahdollisuus tulla raskaaksi. Mutta tähän tilanteeseen ei auta muuta kuin odottaa mitä tapahtuu.

alottaja

No mutta on epätodennäköistä tulla raskaaksi jos on käytössä jonkinlainen ehkäisy. En vain ole täysin varma että lasketaanko tuo nyt ehkäisystä. Toivottavasti.

Vierailija

E-pillerit aloitetaan menkkojen ekana päivänä ja kun tiedetään, että ei ole ("valmiiksi") raskaana. E-pilleri vaikuttaa niin, että estää munasolun irtoamisen = ovulaation = ei ole, mikä hedelmöittyisi.

E-pillerit aloitetaan menkkojen ekana päivänä juuri siksi, että tällöin keho ei ala muodostaa FSH-hormonia = follikkelia (=munarakkula) stimuloivaa hormonia, mitä tarvitaan munasolun irtoamiseen.

Myös taukoviikon aikana ehkäisy toimii, mutta vain silloin (niin varmasti kuin E-pilleri voi), kun e-pillerien napsiminen jatkuu sen tauon jälkeen.

E-pillerit on varmimmista ehkäisykeinoista, mutta ei tietenkään 100%.

Vierailija

Oho, noi olikin minipillereitä. No, ne eivät estä yleensä ovulaatiota ja ehkäisyteho on huonompi kuin E-pillereillä .

Luota lääkäriin, että vaikutus alkaa minipillereilläkin heti.

aloittaja

100% varmaahan ei ole melkein mikään joten kyllä luotan nyt näihin pillereihin:) Ja biologian tunnilla on kyllä kuunneltu, vaikka nainen ei ovuloikkaan kuukautisten aikana on mahdollista että ovulaatio tapahtuu heti kuukautisten jälkeen joten saataa ovuloida jo kun vuotoa vielä tulee. Epätodennäköistä mutta ei mahdotonta. Kiitos silti vastauksista:)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olis kannattanut kuunnella biologian tunnilla. Nainen ei missään nimessä ovuloi menkkojen aikana.

Kuitenkin myös kuukautisten aikana voi tulla raskaaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat