Lasten ulkoilu on kovin suomalainen juttu

Vierailija

Asuttiin nimittäin Pariisissa kahden pienokaisen kanssa vuosia.

Meitä katsottiin tässä sivistyksen kehdossa kuin mielenvikaisia kun lähdimme joka päivä ulos pariksi tunniksi satoi tai paistoi. Niin iskostunut on tämä kulttuuri, että siitä en osannut (enkä tahtonutkaan) luopua.

Pariisilaiset leikkipuistotkin ovat kyllä täynnä koiranpaskaa. Koirat selvästi tärkeämpiä kuin lasten leikkimiset. Paikalliset pariisilaisleidit kävivät lähinnä kääntymässä korkokenkineen ja varoittelemassa lapsiaa uuden duffelitakin likaamisesta.

Rakastan Suomea! Ihana nähdä lapsia leikkimässä ihan omillaan jopa. Pariisissa piti olla saattaja jollain kymmenvuotiaallakin, vaikka olisi sata metriä kulkenut.

Kommentit (9)

Vierailija

Olen ihan samaa mieltä, ilman ulkoilua varmaan myös pärjää mutta vaikea uskoa, että se ei olisi hyväksi lapselle tai ainakin hauskaa. Ja nythän epäillään, että yksi syy lasten likinäköisyyden lisääntymiseen on, että lapset eivät ole ulkona tarpeeksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kai nyt ainakin Ruotsissa ja Norjassakin ulkoillaan? Kanadassa?

Ainakin Etelä-Ruotsissa leikkipuistot ovat tyhjänä kovilla sateilla eikä koulussakaan ole pakko mennä silloin ulos.

Me ollaan ulkoiltu aina sään ja fiiliksen mukaan: jos on helvetillinen sade ja tuuli on pysytty sisällä paitsi jos lapsi on halunnut ulos, paremmalla kelillä on saatettu olla ulkona koko päivä. Hyvin on pysytty terveinä ja normaalipainoisina tästäkin huolimatta ;)

Vierailija

Ruotsissa jäävät ainakin meidän lasten päiväkodissa ja koulussa herkästi sisälle kun sataa. Kun ei ole sillä tavalla pakko kuten Suomessa, niin hoitajat ei taida vaan viitsiä pukea lapsia. Itseäni tuo ärsyttää, lähinnä siksi koska sitten minun pitäisi seisoa lasten kanssa sateessa pimeässä illalla tai ne hyppii seinille. En useinkaan jaksa ja sitten ne hyppii seinille.

Toinen mikä ärsyttää Tukholmassa on se että lapset pitää tosiaan saattaa isonakin joka paikkaan ja teinitkään ei voi iltaisin kulkea ihan itsekseen. Kerrostalon pihalle ei uskalla laittaa itsekseen lapsia leikkimään. Voi olla että jäädään tänne silti. On niin paljon kaikkea muuta tuon vastapainoksi. Täytyy vaan dumpata lapset kesäisin sukulaisille Suomeen kokemaan vapautta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kai nyt ainakin Ruotsissa ja Norjassakin ulkoillaan? Kanadassa?

Kanadassa ulkoillaan hyvin vähän. Ihmisillä on muovisia liukumäkiä ja mökkejä sisällä. Pelätään niin paljon pedofiileja.:(

Vierailija

Itse taas vihaan Suomessa juuri tätä pakkoa. Jos et ulkoile olet paska äiti! Portugalissa kukaan ihmetelly jos ei oltu tunti tolkulla ulkona tai jos sadepäivät istuttiin sisällä leikkien.

Vierailija

Suomalaisten lasten ulkoilukulttuuri juontaa juurensa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä vallinneesta terveysvalistuksesta. Äidit valistettiin pitämään lapsia mahdollisimman paljon raittiissa ulkoilmassa ja auringonvalossa. Raittiin ilman oli tarkoitus karaista lapsia, jotteivat sairastuisi niin helposti. Arvo Ylppöä saadaan pitkälle kiittää esim. tavasta nukuttaa vauvoja ulkona vaunuissa.  

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat