Veronpalautukset ja toimeentulotuki

Vierailija

Sain yllättäen veronpalautuksia, vaikka olin ihan varma että se menee kokonaan ulosottoon - menikin vain osa ja loput tuli tilille. Tätä ei oltu huomioitu etukäteen toimeentulotukipäätöksessä (verolappu toki sinne viety) eli tullaan huomioimaan tammikuun tuessa.

Nyt siis jo kysyn, jos joku tietäisi, että huomioidaanko tuo vain yhden kuukauden tulona vai kuuluisiko se kenties jaotella useammalle kuulle? Kannattaako siis automaattisesti siirtää tuo raha syrjään tammikuun elämistä varten vai huomioidaanko sitä vielä esim. helmikuussakin?

Veronpalautussumma on siis n. 70 euroa pienempi kuin kuukausittainen tt-tuki, eli puhutaan sinänsä lähes samasta summasta kuin tuki olisi.

Kommentit (5)

Vierailija

Katso kuntasi tämän vuoden tt-tuen ohjeista. Joissakin kunnissa saa saada palautuksia jonkin verran ennenkuin vaikuttaa toimeentulotukeen.

Vierailija

Se lasketaan sulle niin pitkäksi aikaa kuin riittää laskelman mukaan. Tuloja vyörytetään yleensä 2kk ellei ole todella isoista summista kyse.

Vierailija

Kiitos nro 2 vinkistä, googletin ja löysinkin että voidaan jättää huomiotta 50e/henkilö tietyissä tilanteissa tms.

Soitan toki asiasta, kyselin vain näin illalla jos joku sattuisi tietämään :) Ja tietenkään en ole menossa törsäämään, vaan lähinnä juuri mietin tuota että lasketaanko se pidemmällekin ajalle kuin tammikuulle.

Ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat