Tuttavan lapsen lelukriisi, tuntuu pahalta :(

Vierailija

Työn kautta tuntemani nainen kertoi jokin aika sitten, että lapsi oli yhtäkkiä laittanut lempilelunsa piiloon ja vihaisena yrittänyt kai rikkoakin sitä vähän.

Tyttö on hieman alle viisi ja on aina leikkinyt autoilla, junilla, prinsessoilla jne. Mutta leluauto oli hänen lempilelunsa, joku kai siitä disneyn tms. autopiirretystä. Jonkin ajan kuluttua selvisi, että lapsen päiväkodissa joku poika oli sanonut että autot ei ole tyttöjen leluja ja nauranut hänelle.

Nyt oli sitten äiti eilen nähnyt kun lapsi leikkii huoneen nurkassa salaa autolla itkua vääntäen.

Kommentit (7)

Vierailija

Tuo on ihan normaalia lasten keskuudessa. Nyt on hyvä tilaisuus äidin jutella tytön kanssa siitä, että toisten puheista ei pidä välittää vaan tehdä niin kuin itse haluaa ja mikä itsestä tuntuu hyvälle. Yhdessä voivat miettiä, että seuraavalla kerralla tyttö voi vastata pojalle, että minäpä leikin, joten autot on myös tyttöjä varten. 

Vierailija

No miksei ko. äiti puhu lapselleen. Minun poikani lempoväri on vaaleanpunainen. Yhtenä päivänä hän sitten sanoi, ettei voi ottaa erästä vaaleanpunaista esinettä koska se on tyttöjen väri. Varmaan pk:ssa joku sanonut näin. Kerroin, ettei ole mitään tyttöjen ja poikien värejä vaan hän saa tykätä mistä tykkää. Se auttoi ja nyt poika käyttää taas hyvällä mielellä lemppariväriään.

Vierailija

Voi kun tämä äiti tajuaisi puhua lapsensa kanssa. Meillä kanssa tyttö tuli kerran itku kurkussa päiväkodista, kun toinen tyttö oli tullut sanomaan hänelle kesken leikkien ettei tyttö voi olla batman. Juteltiin asia halki ettei ole erikseen tyttöjen tai poikien leikkejä, värejä, leluja tms. Kaikki saavat leikkiä kaikkea. Oma tyttömme leikkii paljon myös poikien kanssa, usein näitä supersankareita, mutta välillä myös prinsessoja, frozenia yms. Viimeksi perjantaina tuli poika Lumikki eteisessä vastaan, minusta mahtavaa että rohkaisevat päiväkodissa leikkimään juuri sitä mitä haluavat.

Vierailija

Onhan hänelle puhuttu. Äiti on yh ja lapsi ainut, lapsi on jotenkin poikkeuksellisen neuvokkaan ja vähän mustavalkoisen oloinen, luulen että hänen kohdallaan voi olla vähän hankalampaa "päästä läpi" kun on jotain päähänsä saanut.

Ehkä tässä olisi olennaisempaa, että vanhemmat ei opeta lapsilleen tuollaisia asioita, koska sieltähän tuo poikakin oli ideansa saanut. En ole kysynyt, onko ko. pojalle sanottu päiväkodissa mitään, toivottavasti.

Vierailija

Tässä maassa saa leikkiä ihan millä haluaa ja ihan miten haluaa, kunhan ei käytä leluja lyömäaseena eikä vie toisen kädestä. (Esim. ruohon syöttäminen autolle ei ole väärin leikkimistä). Ihan sama, onko tyttö vai poika vai jotain siltä väliltä.

Pukeutumisen kanssa sama. Kunhan pysyy lämpimänä, niin voi käyttää vaikka sukkahousuja lettikampauksena.

Oma muisto kaukaa tarha-ajalta. Isä toi minut kerran tarhaan kuorma-autolla. En muista, mitä pojat silloin sanoivat, mutta mulla oli paha mieli, eli jotain ilkeää. Vasta hyvin paljon myöhemmin tajusin, että ne olivat kateellisia.

Vierailija

Meidän pojan ryhmässä on todella ilkeästi käyttäytyvä poika. Poikamme on ensimmäinen, joka kelpaa hänelle kaveriksi. En vain tiedä tekeekö pojan seura hyvää meidän kiltille pojallemme. Tuo toinen on niin dominoiva, että vain hänen leikkejään leikitään, haukkuu muita tyhmäksi, käskyttää aikuisiakin. Poikamme odottaa kovasti joulua. Joulupukille kirjoitettiin jo aika sitten. Eilen oli kotona surullisen oloinen. Oli tämä "kaveri" sanonut, että poikamme ei saa yhtään lahjaa. Ja arvatkaas oliko ottanut tämän kiistämättömänä totuutena.
Olemme kasvattaneet pihastamme toiset huomioivan. Nyt joudumme opettamaan itsekkyyttä ja kyynärpäiden käyttämistä. Mieheni juuri opasti, että jos tämä poika tulee päälle, niin tönäistä voit takaisin. Kamalaa, mutta pakko pitää puolensa. Olen itsekin useasti nähnyt kuinka poika käy poikaamme kiinni ilman syytä. Ei ole ihan kaikki muumit laaksossa tällä pojalla tai vaihtoehtoisesti vanhemmilla, jotka tuota käytöstä sallivat.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat