Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

10 1/2 kk heräilee itkemään öisin, mikä neuvoksi?

Vierailija

Heippa, tyttömme on nyt 10 1/2 kk ikäinen ja on jo vajaan parin kuukauden ajan heräillyt yöllä useita kertoja itkemään. Välillä nukahtaa kun käy laittamassa soittorasian päälle ja silittämässä muutaman kerran, mutta välillä seisoo sängyssä ja huutaa :/
Olen yrittänyt lukea vanhempia keskusteluja, mutta kaikissa puhutaan vain imetyksestä ja tutista.. Meillä ei enää imetetä lainkaan eikä tutti ole koskaan kelvannut.

 

Yöllä annamme kerran vellin, muuten rauhoittelemme muilla tavoin, neiti ei rauhoitu jos sängyn luona ei käy silittämässä. Alkaa jo tuntua raskaalta kun on aina nukkunut yöt niin hyvin. Heräily alkoi kun neidille tuli kaksi ylä-etuhammasta samoihin aikoihin. Mutta niiden puhjettua ei yöt ole ollut yhtään helpompia.

 

Päivisin nukkuu vain yhdet 15-60 minuutin päikkärit kun olemme ulkona kävelemässä, sisälle ei suostu nukahtamaan. Nukkumaan menee noin 19-20 välillä ja aamulla nousemme ylös 8-9 välillä.

Onko muilla äideillä antaa vinkkejä miten nuo turhat kitinät saisi loppumaan? :) Kiitos!

Kommentit (6)

Vierailija

Miksi ihmeessä annatte yöllä velliä? Eihän tuon ikäinen tarvitse enää yösyömisiä. Voihan olla, että lapsi heräilee sitä ruokaa itkemään kun on siihen tottunut.

Vierailija

Kuulostaa kyllä aika rankalta pienen lapsen päivä jos nukkuu 12h sisään vain 15-60 minuuttiset unet. Ehkä se on vaan niin uupunut ettei herättyään kykene väsymykseltään yksin nukahtamaan?

Mitä jos heittäisit kahdet rataslenkit päivällä? Onko teillä muuten samanlaiset iltarutiinit joka päivä?

Meillä yöt rauhoittui kun poika huomasi, ettei yöllä saa mitään palveluja. Joskus heräilee yöllä , mutta nukahtaa helposti uudestaan jos vanhempi on hyvin vähäeleinen.

aloittaja

Annamme vellin koska muuten tyttö ei rauhoitu millään, ei vaikka kuinka taputtelisi ja silittelisi :( Vellin kanssa nukahtaa saman tien uudestaan.

Iltaisin meillä on aina samat rutiinit: Suihku/kylpy, Iltapuuro ja sitten kun näyttää väsyneeltä, joskus heti puuron jälkeen, joskus tunnin päästä, annamme iltavellin johon taas nukahtaa ja kannamme sänkyyn.

Jos teemme myöhemmin päivällä toisen rataslenkin niin saattaa kyllä nukahtaa taas hetkeksi, mutta sitten yöunille meno venyy klo 21-22 tienoille, eli meidän vanhempien oma aika jää sitten kokonaan pois :(

Olemme koittaneet, ettemme mene heti neidin huoneeseen kun hän kitisee, mutta yleensä huuto vaan yltyy. Emme toki juttele tai laita valoja päälle yöllä tms.

Vierailija

Mun mielestä päikkäreitä on kyllä aivan liian vähän. Meillä nukuttiin tuon ikäisenä yhteensä 3 tuntia päikkäreitä. Toki vauvatkin on yksilöitä mutta kuulostaa aika hurjalta että ainoastaan 15-60 minuuttia päiväunia.

Suunnilleen saman ikäisenä meillä oli noita yöitkuja. Imetin öisin mutta aina ei sekään auttanut vaan vauva vaan itki. Mä kantelin sylissä yleensä viitisen minuuttia että nukahti ja laskin sänkyyn. Tuon ikäinen oppii/on oppinut juuri liikkumaan ja keho on jotenkin yliaktiivisessa tilassa johon juuri esim. kantelu auttaa.

Älkää vaan tuon ikäisen antako yksin kitistä, on vielä niin pieni että itkuun täytyy vastata.

Jos sillä muuten on jano? Oletteko koittaneet antaa vettä kun herää huutamaan? Meillä ei auttanut mutta moni sitä suositteli että voisi rauhoittaa.

Vierailija

Meillä auttoi vain sitkeä rutiineissa pysyminen. 8kk lähtien alkoi yöhuutelut ja nyt 10kk ikäisenä herää n. tunti nukahtamisen jälkeen ja nukahtaa heti silittelyyn, seuraavan kerran herää kun me vanhemmat menemme nukkumaan/aamuyöstä jolloin otan viereen.

aloittaja

Minustakin päikkärit ovat todella lyhyet, mutta pidempään en saa häntä nukkumaan ja toisille päikkäreille meno on työn takana. Ja jos toiset päikkärit sitten otetaan niin nukkumaan meno siirtyy sinne 9-10 välille, eikä ole siltikään auttanut yökitinöihin :(

Ehkä se on tuota kun on juuri oppinut ottamaan askelia, sanoja tulee, hampaat on puhjennut jne.. Vauhti päällä :) Mutta koitan ensi yönä ehdottomasti tuota veden antamista! :)
Meillä myös nukahdetaan takaisin tai ainakin rauhoittuu kun aikansa silittelee tai heiluttelee pepusta. En vain haluaisi opettaa siihen että yöllä tulee huomiota, vaan yöt on nukkumista varten, mutta en toki anna neidin myöskään huutaa. Toivotaan että pian helpottaa :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat