Japani nostaa minimipalkkaa, koska talous sakkaa

Vierailija

Myös eläkeläisille aletaan maksaa lisätukia.
Japanin hallitus aikoo nostaa maan minimipalkkaa. Tavoitteena on lisätä kulutusta ja vauhdittaa Japanin taloutta. Samasta syystä osalle eläkeläisistä ryhdytään maksamaan lisätukia.

Pääministeri Shinzo Aben hallitus lupaa myös luoda talouskannustimia yrityksille, jotka investoivat energiatehokkuutta parantaviin tehtaisiin ja työvälineisiin.

Lisäksi hallitus aikoo ilmoittaa pian aikarajan, jonka aikana Japanin yritysvero lasketaan alle 30 prosenttiin.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1448241251253.html

Suomessa hallitus puhuu vain paikallisesta sopimisesta, mikä tarkoittaa palkkojen laskemista. Onneksi edes ymmärsivät perua eläkeläisten tulojen heikentämisen.

Kommentit (11)

Vierailija

Japanissa ollaan ilmeisesti fiksumpia kuin Suomessa.

Meillä ostovoima on laskenut jo pitkään, eikä loppua näy. Hallituskin vain leikkaa kurjisten kotimarkkinoita entisestäänkin.

Vierailija

Just tuli uutinen ruotsista, kun taloudessa menee hyvin ja syy on vahvoissa kotimarkkinoissa. Meillehän väitetään koko ajan, että se on mahdottomuus.

Vahvat kotimarkkinat ei kuulema auta mitään, jos vienti ei vedä. Kai se  juuri auttaa sen verran, että ihmiset ei vedä ranteitaan auki ja jaksaa uskoa tulevaisuuteen. Ruotsissa näyttää toimivan.

Vierailija

Japani on erittäin fiksu valtio.

Huomattavaa sekin, että Japanin velka on suurimmaksi osaksi kotimaista perua, eikä valtio ole suuria summia velkaa toisille maille.

Vierailija

Ei täällä yritetäkään kohentaa taloutta, koska se vaatisi vaivannäköä. Helpommalla pääsee rikastumaan, kun köyhdyttää köyhiä ja rikastuttaa itseään niin.

Vierailija

Täytyy ostaa lisää japanilaisia osakkeita. Tätä nykyä salkku on liian Eurooppa/Pohj.Amerikka -painotteinen.
Ihailen suuresti Japania, heillä on terve itsetunto, omista pidetään huolta eikä halata maailmaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hiukan erilainen tapa suhtautua heikkenevään taloustilanteeseen kuin Suomessa. Osotovoiman lisääminen se fiksuinta on.

Japanilaisilla on kyllä ostohalutkin aivan eri luokkaa kun Suomessa. Suomessa arvostellaan ja nähdään kaikki kaupallisuus ja ostaminen pahana peikkona, Japanissa taas ihmisillä ei oikein ole muuhun aikaa töiden ohella kuin shoppailuun, joten siihen menee kaikki rahat matkojen, mökkien ja auton sijaan. Olen siis asunut siellä.

Vierailija

Japani aikoo nostaa minimipalkkaa, uutistoimisto Reutersin näkemästä elvytyspaketin luonnoksesta ilmenee. Luonnoksessa ei puhuttu määristä, mutta Nikkei-lehden nimettömien tietojen mukaan minimipalkka nousisi kolme prosenttia.

Japanin minimipalkka vaihtelee alueittain, mutta viime vuonna keskiarvo oli 780 jeniä eli noin kuusi euroa tunnilta.

Vierailija

Palkalla ei oikeasti ole merkitystä, vaan ostovoimalla. Japanilaisten ostovoima on hyvällä tasolla, tosin kaavailtu eräänlaisen alv:n korotus tulee  syömään sitä jonkin verran.

Meidän suomalaisten ostovoima on syöty 80-luvun alkupuolen tasolle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat