Miten reagoida 2,5-vuotiaan tekoitkuun?

Vierailija

2,5-vuotiaalle esikoiselle syntyi pikkusisko ja tämän jälkeen on järjestänyt aivan järkyttäviä tekoitkukohtauksia mitä uskomattomimmista aiheista... ilman psykiatrin koulutusta toki ymmärtää, että hakee tällä huomiota kun pikkusisarus vie nyt vanhempien aikaa, mutta miten tähän tunteenilmaisuun tulisi suhtautua? Mikään ei raivostuta minua vanhempana niin paljon kuin tuo turhanpäiväinen kovaääninen rääkyminen, mutta kohtuullisesti vielä pinna kestänyt... ulinaan ei varsinaisesti auta sen enempää huomioimattomuus kuin lohduttaminen, mutta miten tähän pitäisi reagoida. Oi kertokaa mammat! Ja pyrimme myös viettämään aikaa pelkästään esikoisen kanssa, jotta saa nauttia myös jakamattomasta huomiosta.

Kommentit (3)

Vierailija

Meillä sama tilanne, tosin esikoinen on tasan kaksi. Muuten ei osoita mustasukkaisuutta, mutta kohtuuttoman dramaattiset itkukohtaukset ovat lisääntyneet. Meillä ainoastaan harhautus auttaa, jos auttaa. Eli otan syliin, vähän lohdutan ja sitten keksin jotain muuta, mihin kiinnittää lapsen huomio. Ja jos ei auta, huutakoon, ei sitä väkisin loppumaankaan saa.
Tsemppiä!

Vierailija

Meillä myös muuten ei erityisesti osoita mustasukkaisuutta ja järkyttäviä huutoraivouhmakohtauksia on ollut jo aiemmin mutta tuo todella selkeä tekoitku on uutta... ja niin raivostuttavaa! Tsemppiä myös teille uhmiksen kanssa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat