Elämän tarkoitus on kehittyä. Jotta voimme kehittyä, meidän täytyy muuttua.

Vierailija

Elämän tarkoitus on kehittyä. Jotta voimme kehittyä, meidän täytyy muuttua. Jotta voimme muuttua, meidän täytyy lakata pelkäämästä muutosta. Meidän täytyy kohdata pelkomme, jotta meistä tulisi vahvoja. Jotta voimme elää.

Elämä kulkee kriisistä toiseen. Kriisi on pohjimmiltaan muutos. Lapsuuden traumoista opitut selviytymismekanismit eivät toimi aikuisuudessa. Yhtälailla aikuisuudessa koettu trauma muuttaa aiempaa, jolloin kohtaamme kriisin; selviytymismekanismit, jotka ennen toimivat, eivät toimi enää. Täytyy kehittää uusia mekanismeja, muuttua, jotta voi selvitä kriisistä.

Tilannetta voi verrata evoluutioon. Eläinlajin elinalueessa tulee muutos, jolloin lajin täytyy kehittyä. Ihmiselämä on evoluutiota pienoismittakaavassa. Elämä on sopeutumista jatkuvaan muutokseen. On mahdollista päästä yli pelosta, muuttua ja kehittyä.

Ihmiselämän pieniä kriisejä on esimerkiksi siirtyminen ala-asteelta yläasteelle, tai muutto lapsuudenkodista omaan kotiin. Jos katsoo omaa elämäänsä taaksepäin ja juurikin näitä pieniä kriisejä, voi huomata miten on onnistunut kehittämään itseään ja sopeutumaan tilanteeseen. Sama on mahdollista myös isompien kriisien kanssa. Täytyy vain uskaltaa kohdata pelkonsa, ymmärtää tunteensa ja käyttäytymisensä, ja kehittyä. Uskaltaa muuttua.

Kommentit (3)

Vierailija

No sitäkin. :) Sekin on kehittymistä ja muutosta.

Kohtasin elämässäni taas kriisin, ja yritin suhteuttaa sen ja muotoilla sanoiksi. Jotenkin lohduttaa itseäni, että on sitä ennenkin selvitty, ja tämäkin hyväksi muuttuu. Ap

Vierailija

Me persuissa ollaan sitä mieltä että kaikki muutos on saatanasta lähtöisin. Kaiken pitää pysyä samana mailman tappiin saakka ja erimielisille on saunan takana tilaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat