Miksei rahan sijasta sosiaaliturvaa voitaisi antaa ruoka-apuna ja asuntolapaikkana?

Vierailija

Kamalan kallista maksaa satoja euroja veronmaksajien pussista ihmisille, jotka kuitenkin saattavat ostaa vääränlaisia ruokia ja tehdä virheellisiä valintoja. Paljon järkevämpää olisi antaa ihmisille ruokakuponkeja, joista olisi rajattu ulkopuolelle esimerkiksi tupakkatuotteet ja alkoholi. Valtio voisi rakentaa myös suuria kimppa-asuntoja ja täyttää syrjäseutujen tyhjiä kiinteistöjä sosiaaliturvan varassa elävillä ihmisillä. Onko kaikkien pakko asua juuri siellä pk-seudulla, jossa ihmisten elättäminen tulee kalliiksi?

Kommentit (7)

Vierailija

Koska jos ihmisellä on hetkellisesti sellaisia talousvaikeuksia, joihin sosiaaliturva on tarkoitettu, itsemäärämisoikeuden vieminen ja kyykyttäminen luultavasti pahentaa ko ongelmista seuraavaa häpeää, ja vain vaikeuttaa veronmaksajaksi palaamista. Sellaisiakin ihmisiä nimittäin on.

Systeemin hyväksikäyttäjiä se varmaankin karsisi, mutta tämä sinänsä on ikuisuusongelma.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Valtio voisi rakentaa myös suuria kimppa-asuntoja ja täyttää syrjäseutujen tyhjiä kiinteistöjä sosiaaliturvan varassa elävillä ihmisillä. Onko kaikkien pakko asua juuri siellä pk-seudulla, jossa ihmisten elättäminen tulee kalliiksi?

Pääkaupunkiseudulla ja muissa isoissa taajamissa on paljon paremmat mahdollisuudet työllistyä kuin jossain syrjäseudulla. Jos sosiaaliturvalla tarkoitat toimeentulotukea, niin suuri osa sitä saavista työllistyy joskus. Osa jopa käy töissä ja saa sen lisäksi toimeentulotukea, kun palkka vain on niin pieni. Ei ole mitään järkeä roudata työkykyistä ja -haluista porukkaa jonnekin skutsiin, josta ainakaan ei niitä töitäi löydy ja jossa niitä joutuu siis elättämään lopun ikää.

Samasta sosiaaliturvan tarpeen tilapäisyydestä johtuen nuo kimppa-asunnot eivät ole oikein hyvä idea. Jos vaikka tarvitsee puolen vuoden ajan sosiaaliturvaa, pitäisikö siksi aikaa muuttaa sinne kimppa-asuntoosi, ja sitten kun alkaa saada taas palkkaa, lentäisi kimppa-asunnosta pihalle, ja joutuisi etsimään muuta asuntoa. Älytöntä tavaroiden roudaamista edestakaisin, ja siinä ne palkkatulotkin hupenisivat muuttokuluihin.

Sitten kun joskus ehkä pääsen eläkkeelle niin voisin kyllä ihan muista syistä olla kiinnostunut jonkinlaisesta kimppa-asumisesta. 

Vierailija

Kamalia ajatuksiakin. Kyllä työttömälläkin pitää olla itsemääräämisoikeus. Tänä päivänä varsinkin useimmat on työttömiä ilman omaa syytään, ja olisi törkeää rangaista heitä pakottamalla moisiin pakkokolhooseihin, ilman vapautta valita mihin rahansa käyttää. 

Vierailija

Itse jäin alkuvuodesta työttömäksi ja nyt ansiosidonnaisella. Olen laittanut yli 100 hakemusta, mutta tilanne on hankala.

Laittaisitko minutkin ruokalipukkeilla asuntolaan skuttaan? Mitä tapahtuisi puoliksi maksetulle omistusasunnolleni yhteiskunnasta syrjäyttämisen jälkeen? Saisiko akateeminen ja työssäkäyvä mieheni jäädä Helsinkiin?

Vierailija

kannattaa ap varoa mitä puhuu/ajattelee kun se voi toteutua.. ties vaikka joku meistä kommentoijista on sun tuleva kämppis! vai oletko eliittiä joka ei voi koskaan jäädä työttömäksi ja köyhtyä?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat