Millaisia ruutuaikarajoja on teidän perheessänne?

Vierailija

Eli miten teillä on rajattu ruutuaika?
Onko rajattu vain tabletin/tietokoneen käyttö, vai koskeeko myös älypuhelimia ja televisiota? Minkäikäisiä lapsia?
Käyttävätkö lapset tablettia/älypuhelinta vapaasti ( = ilman valvontaa ja sisältösuodatuksia) vai oletteko rajanneet käyttöä?

Kommentit (1)

Vierailija

Ei juuri minkäänlaisia. Aamulla pienempi (4v.) ei saa katsoa mitään laitetta että hänet saa helpommin hoitoon. Koululainen saa olla sit tabletilla tms. kunnes lähtee kouluun. Illalla nelivuotias saa olla hoidosta tullessaan parisen tuntia. Minä katson samalla kännykästä sarjoja ilman ääntä, nelivuotias pelaa minecraftia tabletilla kainalossa ja selittää millaista maailmaa rakentaa. Samalla silittelen häntä tai hieron jalkoja.  Isompi saa olla laitteilla niin paljon kuin haluaa, yleensä hän ei halua, koska illat on täynnä harrastuksia tai kavereiden näkemistä.

Minä en käsitä, miksi on kamalaa, jos lapsi aktiivisesti käyttää jotain medialaitetta, rakentaa siellä omia juttujaan ja oppii. Mut jos hän passiivisesti mollottaa sen pikkukakkosen tai jonkun muun lastenohjelman niin se on oikein hyvä juttu se. Vaikka suuri osa lastenohjelmista on sellaista kuraa että se ei ole lasten silmille ja korville. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat