Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lestadiolaisvanhemmat...

Vierailija

voisitteko alkaa järkkäämään teidän tekopyhille pikku (tähän painokelvoton sana) omaa koulua. Saisi nämä "syntiset" käydä rauhassa koulunsa. Nimim. jatkuvaan kiusaamiseen kyllästynyt äiti

Kommentit (5)

Vierailija

Oikeat uskovat tekisivät näin mielellään. On kuitenkin tutkittua, että uskovien lapset ovat ei-uskovia itsekkäämpiä. Olisi hyvä, jos olisivat vain keskenään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oikeat uskovat tekisivät näin mielellään. On kuitenkin tutkittua, että uskovien lapset ovat ei-uskovia itsekkäämpiä. Olisi hyvä, jos olisivat vain keskenään.

Jos viittaat Hesarissa esiteltyyn tutkimukseen, en ihan hirveästi rummuttaisi kyseisellä tutkimuksella. Se perustui 1200 lapseen ja yhteen tehtävään sekä yhteen lisätehtävään, jossa tutkittiin asennetta siihen, miten suhtautuu kun näkee toista kiusattavan.  

Vierailija

Lastoilla varttihulluus ja mielenvikaisuus saa aivan uuden ulottuvuuden.  Aivopesua satasella.

Voi lapsiparkoja!

Vierailija

Kyllä siinä on vanhemmissa jotain muuta vikaa kuin lestadiolaisuus. Ei se ole osa uskoa, että hyväksyy lastensa väärät toimet eikä usko mitenkään kehoita moiseen tai edes hyväksy sellaista. Kaikkien tulee kohdella kaikkia asiallisesti.

Sen sijaan tiedän kyllä, että lapset ovat usein idiootteja ja suodatin toiminnalle vielä apinan itsehillinnän tasolla. Olen itsekin ollut ainakin sementtinaama, läski, rillipiru, possu, haahka, läskiperse, rillipöllö näin nopeasti mietittynä. Siis ihan normiperheen lapsi normiperheen lasten osalta kutsuttuna.  

Vierailija

Isojen perheiden ongelmia. Kaikilla lestadiolaisilla ei ole kasvatusvaikeuksia, kuten ei ole kaikilla "normaaleilla" isojen perheiden vanhemmillakaan, mutta kun aika pitää jakaa vaikka kymmenen lapsen kesken, niin tietysti osa jää paitsioon ja siitä seuraa erilaisia ongelmia. Varmaan nuo syntiseksi haukkujat on jotain väliinputoajia, joita ei riittävästi huomioida kotona. Tai voi tietysti olla, että jotkut mänttivanhemmat eivät tajua sanoa, ettei lasten kuulu valistaa luokkakavereitaan. 

Nykyään vaan taitaa olla tosi harvinaista, että edes seuroissa puhuttaisiin mistään tulimeristä tai ikuisesta kärsimyksestä, ja oletan että suurin osa vl-vanhemmista olisi niin fiksuja, etteivät myöskään opeta lapsiaan syrjimään. "Epäuskovaisiksi" tai "uskottomiksi" varmaan osa saattaa sanoa liikkeen ulkopuolella olevia ihan tottumuksen vuoksi, mun mielestä noi on tosi ankeita termejä arkikieleenkin, voisivat keksiä jonkun järkevämmän. :)

t. ex-vl

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat