Miten porsaan ulkofileestä hyvää uunissa?

Vierailija

Kokonainen filee pitäisi kypsentää uunissa. Miten pitkään ja millä lämpötilalla, mikä sisälämpötila olisi hyvä, jotta ei tulisi kuivaa ja huonoa?
Lihapalan paino on 1,4kg.

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hyi helvetti porsaasta ei saa hyvää mitenkään. Köyhien ruokaa.
Juur olin tulossa sanomaan samaa, tosin vähän nätimmin.

Mieluummin vaikka hevosta tai jotain rotukarjan lihaa, omnom.

Vierailija

Kääri se pekoniin tai tee ruistaikinakuori. Paista vähän niin kuin joulukinkku, ensin 15 minuuttia aika kuumassa, sitten hyvin alhainen lämpötila (jopa 100 astetta) ja pitkä paistoaika.

Vierailija

Jätä pariksi päiväksi pöydälle, se on sellaista jälkikypsytystä jossa liha murentuu, sit heität sen paskan uuniin 200c puoli tuntia. Omnom

Vierailija

Siitä saa loistavan, kun ei päästä lämpenemään yhtään liikaa. Itse yleensä teen ulkofileen kyllä pihveiksi.

Jos se on marinoitu, huuhtele marinadi pinnalta ja kuivaa talouspaperiin. Päälle runsaasti kurkumaa, mustapippuria, sinappijauhetta ja karkeaa merisuolaa, jonka jälkeen hierot pinnan kunnolla ja tasaisesti. Raasta yksi chili ja levitä se pinnalle. Purista neljännes sitruuna päälle ja käännä, purista toisellekin puolelle.

Voitele vuoka. Paloittele vuoan pohjalle sipuli tai purjo isoina lohkoina, lisäksi voi paloitella porkkanan. Silppua toinen sipuli sen päälle ja laita paprikasiivuja päälle. Laita kuumaan uuniin ja kun pinta alkaa ruskistua, ota ulos ja laita pekonit päälle tasaisesti. Lisää vielä merisuolaa. Jos pekonit laittaa heti aluksi, ne on valmiita ennen fileetä.

Kun lämpötila fileen sisällä on noussut muutaman asteen päähän, ota se ulos ja anna hetken vetäytyä folion alla (fileen lämpö jatkaa nousua). Tee sillä välin kastike. Perunat tai muut kannattaa tehdä, kun se on uunissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat