Lovelessboat

Kerran olimme samassa veneessä.
Äiti, isi ja lapset.

Kunnes alkoi tuulemaan.

Isi, vaikka melkoinen merikarhu onkin, alkoi voida keinutuksessa pahoin. Pahoinvointi yltyi ja alkoi livetä käsistä. Yritimme rauhoitella iskää, mutta mikään ei tehonnut: isi halusi päästä pakoon.

Isi hyppäsi pelastusveneeseen, mutta vedimme venettä köydellä perässä. Veneemme on kevyt ja pysyy pinnalla, mutta isillä on jalassa painavat kengät ja harteilla myllynkivi. Vene ui syvällä ja pienetkin aallot lyövät sisälle.

Pian alkaa vene täyttyä ja käydä painavaksi. Isi äyskäröi, mutta väsyy. Köysi on pakko katkaista, ettei meidänkin veneemme ota vettä.

Alamme lipua kauemmas, pois pahimmasta aallokosta. Saamme uuden kipparinkin, poimimme hänet kyytiin ohi ajaneesta pelastusveneestä. Hänenkin veneensä oli uponnut, mutta pelastusveneessä oli moottori jolla päästä eteenpäin. Hän tuntuisi tietävän missä ranta on, ja kokemuksesta osaa varoa jo upottavia kareja.

Toisin kuin isi. Isin pelastusveneessä ei ole moottoria eikä peräsintä, purjeet ovat rikki ja merellä on myrsky. Isi ei jaksa enää äyskäröidä ja hänen on kylmä. Hän juo paljon rommia pysyäkseen lämpimänä, mutta se sumentaa mieltä ja näkökykyä niin, ettei hän äyskäriä enää löytäisikään. Vesi yltää jo vyötäisille eikä myrskykään näytä laantuvan.

Voi olla että tämä on isin viimeinen isänpäivä. Me päästiin jo rantaan, mutta isiä yritetään vieläkin pelastaa. Vaan joka kerta kun hänelle heitetään köysi, hän ei jaksa pitää siitä kiinni. Joka päivä pelkäämme sitä uutista, että isin vene on uponnut. En tiedä miksi häntä alkoi tuulessa pelottaa, mutta niin se vain on, että joidenkin veneet ovat kevyempiä kuin toiset. Emme kestä samaa merenkäyntiä.

Pitäkää toisistanne huoli.

Kommentit (2)

Vierailija

Ihanasti kirjoitettu. Hienoa, että osaat käsitellä hirmuvaikeaa asiaa noin rakentavalla tavalla. Ja hyvä, että näitä vanhemmuuteen liittyviä hankaluuksia otetaan esiin myös tällaisena ajankohtana. Halaus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat