Berliini onko turvallinen lapsiperheelle

Vierailija

menistikö

Kommentit (11)

Vierailija

Asuttu lasten kanssa Berliinissä. 

Saksalaiset pitävät suojatummin lapsiaan kuin täällä Suomessa. En kuitenkaan pitäisi mitenkään vaarallisena paikkana. Ei juuri poikkea Helsingistä. Mamuja paljon enemmän, örveltäviä känniläisiä paljon vähemmän. 

Miksi kysyt? Oletteko muuttamassa?

Vierailija

-Jotkin lähiöt itäpuolella törittyjä ja epämääräistä sakkia metrossa. Länsipuoli turvallisempaa. Liikkukaa päiväsaikaan. Aika kolho kaupunki,   Ei ole viehättävä ja isot välimatkat.

Ottakaa welcome card, jolla pääsee liikkumaan kätevästi ja alennuksia museoihin. 

+ paljon nähtävää, mielenkiintoinen

olin 8-vuotiaan kanssa viime syksynä reissussa

Vierailija

Oltiin Berliinissä pari vuotta sitten tyttären kanssa ja missään ei näkynyt mitään epäkohtia. Siistiä ja puhdasta, paljon ihmisiä joka paikassa mutta kukaan ei häirinnyt meitä. Asiat hoitui saksalaisella täsmällisyydellä. Lufthansa lennätti mennen tullen minuutilleen aikataulun mukaisesti. No sikäläinen lentokenttä oli vähän vanhahtava kun vertaa Helsinki-Vantaaseen mutta hyvin sielläkin virkailijat hoiti hommansa. Kiva yksityiskohta oli lentoaseman edessä takseja jakava virkailija, tilasi lisää takseja sitä mukaa kuin asiakkaita tuli kyytiä etsimään. Lentokentän läheisyydessä oli valtava taksikenttä, varmaankin satoja takseja odottamassa vuoroaan tulla kutsutuksi aseman eteen asiakasta kyyditsemään. Hotellissakin sai ystävällistä palvelua, tulostivat pyynnöstä jopa paluumatkan boardingit kun emme itse osanneet käyttää asiakkaille varattuja tulostimia. Vaikka sakemannit polttivat Lapin ja siksi en heitä hirveän korkealle arvostakaan niin täytyy sanoa että paremmin hoitavat matkalaisten palvelut kuin suomalaiset.

Vierailija

Pari kertaa olen siellä käynyt tässä vuoden aikana. Paikka on ihan mikä tahansa kaupunki. Se ei tunnu suurkaupungilta, koska kaikki on suhteellisen pienimuotoista, mutta kiertääkseen kaupunkia saa istua aika kauan junassa (kaksi junaa kiertää kaupunkia eri suuntiin, ja ne on melkoisen pitkiä matkoja).

Kaupunki on johtava seksinmyyntialue Euroopassa. Mutta toiminta ei näy julkisesti kuin muutamilla kulmilla ja poliisi puuttuu tilanteeseen jos kauppatapahtuma käydään lasten kuullen. Tarkoittaa kuitenkin sitä, että seksiä voi käydä ostamassa ilman henkistä ongelmaa, jos niin haluaa. Mutta se ei ole korostetusti seksinmyyntikaupunki, sitä vaan on ripoteltu (lähes poikkeuksetta) sisätiloihin.

Berliinin rikollisuudesta en tiedä. Läntinen Berliini on aika puhdasta kauppakatua tai muuten siistiä aluetta. Idylli on kohtuullisen tasokas, sanoisin.

Suosittelen kuitenkin Saksassa enemmän muita kaupunkeja. Berliini on nuorekas paikka. Monipuolisempaa ja vanhempaa meininkiä löytyy etelä-Saksasta ja Dusseldorfin lähialueilta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat