Taaperoiden vanhemmat, MITÄ teette lastenne kanssa pk:n jälkeen??

Vierailija

Siis apua... lapsemme on 1v 9kk ja aloitti juuri pk:ssa. Ongelmaksi on muodostunut se etten keksi hänelle oikein tekemistä tarhapäivän jälkeen. Haen hänet yleensä klo 17, jonka jälkeen tuntuu että pitää keksimällä keksiä ohjelmaa. Nyt kun illat kylmenee ja pitenee ei huvita puistoilla niinkuin tähän asti, salin lapsiparkki on aina täynnä ja noin pienellä ei vielä oikeen harrastuksiakaan ole. Kotona tuntuu ettei ole tarpeeksi virikettä, on siis tottakai normaalit lelut ym. mutta silti tuntuu että jotain muutakin voisi tehdä, kun istua lattialla leikkimässä tai tuolissa piirtelemässä ym. En haluaisi häntä tv:n tai tabletinkaan ääreen istuttaa, vaikka niin helppoa olisikin siten saada ilta kulumaan. Vinkkejä??

Kommentit (12)

Vierailija

Mihin aikaa hän oikein menee nukkumaan. Eihän tuossa oli joutoaikaa kun pari tuntia ja se menee ruokailuun, pesuihin ja rauhoittumiseen esim iltasatuun.

Vierailija

Eikös tämän pitäisi olla enemmänkin kotilasten ongelma :D kyllä noin pienelle tai vanhemmallekin riittää ihan se kotonakin olo pitkän päiväkotipäivän jälkeen. Kyllä sulla varmaan kotitöitäkin on. Siivoatte, pesette pyykkiä, meillä taapero tykkää ripustaa. Malaatte, leivotte, luette kirjaa...mitä nyt yleensäkin tykkäät lapsen kanssa tehdä. Ei noin pieni tarvitse harrastuksia, varsinkin jos on päiväkodissa.

Vierailija

No tullaan kotiin 16:30. Laitetaan ruokaa, siivotaan keittiö, pyykkiä pyörimään ja edellisiä narulta pois. Kello on noin 17:00. Mennään koiran kanssa pienelle metsälenkille (mies hoitaa jos on kamala ilma) sitten lapsi leikkii itsekseen sen mitä viihtyy.. Saatan muovailla tai lukea lapsen kanssa, joskus leivotaan yhdessä. Yhden piirretyn anna katsoa illassa. 19:00 suihkuun ja sitten iltapala, hammaspesu, iltasatu ja unten maille.

Kauppareissut illalla, kylään kummeille tai mummin luokse, en ehdi ajatella että lasta pitäisi viihdyttää vaan se tulee arjessa mukana. Kauppareissulla saatetaan pysähtyä hyvällä ilmalla puistossa tms.

Vierailija

Leikki on lapsen työtä. Eli anna nyt herranjumala sen lapsen leikkiä rauhassa mitä haluaa! Ei lapsella tarvi koko ajan olla virikkeitä, lapsi tarvii omaa aikaa jotta oma mielikuvitus kehittyy normaalisti. En käsitä miksi nykyään jotkut vanhemmat kuvittelevat että heidän pitää leikkiä lasten kanssa koko ajan, ja keksiä heidän puolestaan tekemistä, sehän tappaa lapsen luovuuden täysin.

Vierailija

Ei mikään ihme, että lapset on loppuunpalaneita ennen kuin ovat edes aikuisuuden kynnyksellä, jos aikuiset on aina ohjaamassa ja säätelemässä. Lapsikin tarvitsee omaa aikaa ja varsinkin sitä joutoaikaa jolloin voi vaan tylsistyä. 

Eikä tabletit yms mitää peikkoja ole jotka auttamatta ahmii lapsiuhreja. Joten niidenkin suhteet voit päivittää itsesi tähän päivään ja kohtuudella antaa käyttää.

Nukkuumaan meno aika olisi kyllä mielenkiitoista tietää?!

Vierailija

Minäkin kaipailisin virikevinkkejä saman ikäiselle lapselle. Luemme paljon, leikimme ja hassuuttelemme, mutta välillä tuntuu että jotain uuttakin olisi kiva välillä keksiä. Millaisten leikkien parissa teidän tuon ikäiset viihtyvät?

m

Meillä menee illat nopeasti, tarhan jälkeen kauppaan tai muita pakollisia asioiden hoitoja, klo17 korvilla ruoka, pikkukakkonen, takkaa ja hellaa pitää lämmittää, akka siivoaa, pesee pyykkiä ym. Lapsen kanssa leikitään legoja, puujunanrata, parkkitalo pikkuautoja pojan suosikit, joskus pötkötellaan vaan kun väsyttää kaikkia, kirjoja luetaan, iltapesut, iltapala ym. Ja kello onkin jo nukkumaan menoaika 20.30-21.
Meillä poika ollut aina aika aktiivinen ja keksii kyllä tekemistä, nyt ei enään halua mennä pimeällä pihalle, mutta kesällä oltiin iltaisin ulkona aika paljon.

Vierailija

Aapeella on kyl vähän vääristynyt kuva mun mielestä nyt, toivottavasti nämä kommentit hieman ravistelee. Munkin yhen tutun 2-vuotias aloitti muutama viikko sitten pk:ssa (4 pv/vk, 8,5H kerralla). Tää mun tuttu kertoi että kyseinen pk on todella virikkeellinen, he tekevät päivisin paljon kaikkea ja käyvät päiväretkillä esim.uimahallissa tai teatterissa. (yksityinen pk) Ja nuorehkot ohjaajat tuntuvat muutenkin olevat halukkaita viihdyttämään lapsia. No nyt tämä tuttuni on saanut päähänsä että perjantaisin, kun lapsella on kotipäivä, niin hänen täytyy keksiä lapselle paljon puuhaa ja virikkeitä että hän jaksaa olla "kotona". Mm.auunnitteli vievänsä korkeasaareen, Fallkullaan, hoploppiin, keskustaan kauppoihin yms. Kun minä taas näkisin asian niin että lapselle olisi kiva että olisi edes se yksi päivä viikossa jolloin saisi levätä aamulla rauhassa ja köllötellä sängyssä, lukea äidin kanssa kirjaa, leikkiä omassa pihassa yhdessä äidin ja pihan lasten kanssa, leipoa jne. Tämä lapsi kun on viikonloput monesti mummolassa vanhempien töiden vuoksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat