Onko tämä laillista?

Laillista vai ei?

Yksittäisten vastaanottokeskusten vuokrahinnat ja hinnoitteluperusteet ovat liikesalaisuuksia, sanoo Maahanmuuttovirasto. Vuokria ei siksi anneta julkisuuteen.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Monilla paikkakunnilla poliitikkojen sukulaiset ja ystävät omistavat kiinteistöjä ja tulkkipalveluja tarjoavia firmoja ja kuinka ollakaan juuri nämä firmat on nyt rekrytoitu hätiin majoittamaan ja kotouttamaan pakolaisia. Summat ovat hirvittäviä ja siksi ne salataan. Voitot menevät suoraan sylttytehtaalle....

Eurotjonoon

Lisäksi kokonaiskulut ovat niin järkyttävät, että ne halutaan salaista. Seuraavien 3 vuoden aikana tänä vuonna maahantulleiden kustannukset ovat lähes 4 mrd€

Vierailija

Valtion tilikertomuksesta tiedot löytyvät jahka se valmistuu. Maahanmuuttoviraston tilikertomus ilmestyy varmaan sekin jossain vaiheessa ensi vuonna julkisesti luettavaksi. Kaikki löytyy kyllä jo. hallinnonhaarojen verkkosivuilta.

Kilpailutus puuttuu

Tilanne on kaaottinen. Kaikki toimenpiteet on tehty pakon ja kiireen edessä. Siksi kulut ovat suorastaan törkeät. Mitään ei ole kilpailutettu. On otettu, mitä saadaan.

Vierailija

Ruotsissa valtio maksaa n. 38 €/vrk/tp-hakija, Suomessa keskimäärin 43 €.

Ruotsalaiset vokkeja pyörittävät kehuvat rehellisesti tekevänsä hyvää tiliä, suomalaiset väittävät tekevänsä sitä humaaneista syistä ja että ei sillä rikastumaan pääse...

Mutta kyllä nämä tulisi julkaista. Meidän rahoillamme sitä tehdään. Migrin mukaan tilanne on tullut niin yllättäen, että aikaa kilpailuttamiselle ei ole ollut.

Kuitenkin jo kesäkuussa oli nähtävissä selvää kasvua tp-hakijoiden saapumisessa.

Vierailija

Luona oY oli ensimmäinen yksityinen, joka perusti vokkeja.

Heillä oli siihen kuulemma valmiudet. Eipä yllätä, istuuhan yrityksen hallituksessa Kokoomuksen istuva kansanedustaja.

Voisin ajatella, että kansanedustaja varmasti on saanut ihan ensimmäisenä tietoa asiasta...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Valtion tilikertomuksesta tiedot löytyvät jahka se valmistuu. Maahanmuuttoviraston tilikertomus ilmestyy varmaan sekin jossain vaiheessa ensi vuonna julkisesti luettavaksi. Kaikki löytyy kyllä jo. hallinnonhaarojen verkkosivuilta.

Mä sulle hallinnon haarat näytän :) Ei kun oikeesti, ei kai täällä nyt kukaan osaa tuollaista tietoa etsiä...

Kallista puuhaa

Ennen vaaleja tehty selvitys maahanmuuton kustannuksista:

Saksassa syntyneet ja Suomeen muuttavat tuovat noin 2300 euroa plusmerkkisestä vaikutusta. Tekevät töitä.

Somaliassa syntyneiden miinusmerkkiseen noin 13 800 euroon vuodessa.

Huhhuh. Ja nyt nämä kulut monikertaistuvat.

Vierailija

Julkisen kilpailutuksen raja on 100.000€, sitä pienempiä summia ei tarvi kilpailuttaa eikä näin ollen myöskään julkistaa.

Ja luulen että tässä on nyt vielä joku pykälä, jolla näin kiireellinen toiminta voidaan tehdä suorina ostoina ilman kilpailutusta, vaikka summat olisivat suurempiakin.

Huonolla käytöllä olleiden motellien, hotellien ja muiden rakennusten omistajat varmasti yrittää voidella asiasta päättäviä tahoja.

Esimerkiksi Keskustan omistama Kivitippu on vuokrannut koko kylpylähotellin, jossa on noin 100 huonetta. Jos saavat 100€/huone, niin se on 10.000€ päivässä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat