On mahdotonta, että on vain yksi universumin, jott

Vierailija

Monet ovat varmaan kuulleet "universumin hienosäätö" -argumentin, eli sen että meidän universumissa kaikki palaset ovat lähes maagisen tarkasti loksahtaneet kohdalleen, jotta universumissa voisi olla galakseja, planeettoja, puhumattakaan älykkäästä elämästä. Tuo pitää kyllä paikkansa tiedemiestenkin mielestä ja sen mahdollisuus, että oli vain yksi alkuräjähdys, josta syntyi tämä meidän elämän mahdollistava universumi on luultavasti yksi triljoonasta. Todennäköisyydet siis sulkevat tuon mahdollisuuden pois.

Kumpi on todennäköisempää: se, että meidän universumimme on yksi triljoonista (tai mikä tahansa luku, joka sisältää suuren määrän nollia) universumeista vai se, että ennen tätä ainoaa universumia edelsi triljoonia universumeja? 

Kommentit (3)

Vierailija

Eipä noista taida mitään virallisia todennäköisyyslukuja olla olemassa, vain mielipiteitä. 

Itse uskon, että universumeja on lukemattomia, mutta se tosiaan on vain mielipide, joka perustuu vain sille mitä itse ajattelen todellisuuden ja sen luovan älykkyyden luonteesta. Uskon Jumalaan, ja uskon että tämä Jumala on niin luova, että ilmentää itseään paljon laajemminkin kuin vain tässä yhdessä universumissa jonka koemme nyt.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat