Pelaako teidän lapset enää pihapelejä?

Seuraa 
Liittynyt14.10.2015

Muutettiin uudelle alueelle viime keväänä. Lasten kaveripiiri uudistui samalla. Ikäväkseni huomasin, että nämä uudet kaverit eivät osanneet enää mitään vanhoja pihapelejä, jotka olivat suosittuja ennen.

Mitä pihapelejä teidän muksut osaa?

Omien lasten suosikkeja on mm. muunnelma yhdestä vanhasta suosikista: Yli kymmenen tikkua laudalla.

Kommentit (8)

Morgan
Seuraa 
Liittynyt5.9.2015

Pelaavat kyllä, mutta kymmenen tikkua laudalla muuttui konkaksi, kun pienin ei oikein hallinnut tikkuja. Lisäksi leikkivät noitapataa, jos on tarpeeksi kavereita. Lisäksi "piilotettu on.." leikkiä leikkivät kaikki. Ja ihan kaupungissa asutaan.

WraithTodd
Seuraa 
Liittynyt7.9.2015

Valitettavasti eivät. Omat lapseni (5v. ja 9v.) osaavat kyllä leikkiä monia ulkoleikkejä (kirkonrotta, väri, peili jne.) mutta eritoten esikoisen kaverit istuvat mieluummin aloillaan ja räpläävät puhelimiaan tai tablettejaan. Olen huomannut esikoisen hakeutuvan enemmän pikkusisaruksensa ja meidän vanhempien seuraan koska silloin leikitään eikä vain istuta aloillaan. 

"You are more like Wraith than you know."
"I'm not sure I like the sound of that."
"There is much about Wraith that you do not know, Sheppard."

Kyllikki
Seuraa 
Liittynyt28.9.2015

Koulussa leikkivät ainakin kirkonrottaa pienempinä, mutta nyt ollaan kuutosella niin isoja, ettei enää kuulemma leikitä. Itse leikin esim. kirkonrottaa ja 10 tikkua laudalla kerrostalon kavereiden kanssa vielä yläasteellakin 80-luvun alussa. 

WraithTodd
Seuraa 
Liittynyt7.9.2015

Onko muuten joku vielä törmännyt twist-naruihin? Leikkiikö lapset niillä vielä? Olen yrittänyt kaupastakin etsiä niitä mutta ei ole vielä tullut vastaan tai sitten en ole vain huomannut. 

Hyppynaruja on sentään vielä lapsilla näkynyt ja itse asiassa opetin parille esikoisen kaverille muutaman "hyppylorun".

"You are more like Wraith than you know."
"I'm not sure I like the sound of that."
"There is much about Wraith that you do not know, Sheppard."

puritaanipipsa
Seuraa 
Liittynyt5.9.2015

Leikkii! Just eilen taas myhäilin tyytyväisenä, kun 12v!!! piipahti juomassa kesken kirkonrotan kavereineen. Nää jaksaa vielä touhuta pihassakin, vaikka välillä ovat olevinaan niin isoa, että..

10 tikkua menevät myös, lippupallosta aikoinaan kehittivät meidän pihaan soveltuvan version, maata, penkkipersistä ja persiksestä kehittyi myös nelurimainen versio..

Pihan pienempiä lapsia kanssa menevät peiliä ja touhuttavat niitä muuten esim järkkäävät kisoja ja ottavat aikaa. Kesällä oli koristurnaus: nää isommat muksut pelas ja pienillä oli omia askareita, pitivät buffettia, hakivat karanneet pallot, väliaikashowta pitivät ja katsomossa paikan näyttäjänä. Samoja tyyppejä oon ihaillut kesäteatterin merkeissäkin.

Meilläpäin tää on toiminut sen 10 vuotta, kun meidänkin muksut oli vielä pieniä. Isommat otti mukaan ja kehitti omat tehtävänsä.

Myös naapuritalojen mukulat ovat tervetulleita. Nykyään näillä on wazzaupit, joilla saavat äkkiä jengin kasaan. Mutta leikkiessä tuovat puhelimet yleensä tuohon meidän eteisessä olevaan siihen tarkoitukseen varattuun koriin. Meille saa vapaasti kaverit tulla ja mennä ja ovikin on ehkä keskeisimmällä paikalla. Jos jonkun puhelin soi, niin täältä vinkataan pelaajille.

Twist tuli pari vuotta sitten. Siitä otan kunnian, kun ostin parit kaupasta ja näytin muksuille periaatteen. Ovat siihenkin saaneet uusia ulottuvuuksia. Hyppis jäikin hetkeksi paitsioon. Nää leikkivälineet ostan yleensä yleiseen käyttöön. Hyvin on palautunut ulkovarastoon takaisin. Jos menee rikki, niin reippaasti tulevat kertomaan, sitten hankitaan uusia..

Oma kehu haisee, mutta kerrankos sitä voi ylpeenä retostella, että pihaleikit todellaki sujuu. Ja meitä on ollut leikittämässä useampi aikuinen, ollut alkuun sysääjänä.

Vierailija

Leikkivät kirkonrottaa ja piilosta ulkona kavereiden kanssa. Etenkin 10v keskimmäinen lapsi mutta myös esikoinen 15v monesti mukana. Ja nuorimmainen 5v aina vaikka ei välttämättä niin tervetullut leikkeihin olekaan.

Pomppivat myös trampoliinilla ja ovat kehittäneet monenlaisia pelejä sinnekin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat