Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
miten saan minutblock valkosuklaasta
24.01.2006 |
täytekakkuun pehmeämmän kuorrutteen,kun siitä tulee kivi kovaa niin kuin suklaan yleensä käy???kertokaa hyvä vinkki.joku sanoi,että kerma?tai voi auttaa??pitääkö paikaansa.tytön 1v. kakkua alan väsäilemään,niin ei viittiis tehdä mitään koevedost siitä;)
Kommentit (2)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
150g margariinia tai voita
150g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Kostutus:
omenamehua 1-1 1/2 dl
Täyte:
2-3dl kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia
Kuorrutus:
100g margariinia/voita
150g taloussuklaata
koristeeksi suklaamakeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa
Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä. Vatkaa valkuaiset koavksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2dl siivilöityä tomusokeria ja jatkaa vatkaamista hetki. Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi. Sekoita keltuais- sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele pinta suklaamakeisilla. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.
Katso miten tämän kuorrutus on tehty. Lulisi toimivan näinkin.
Itse olen tehnyt valkosuklaakuorrutteen siten, että olen sekoitatanut sulatettua valkosuklaata vaahdotetut vispi cremen joukkoon. Se ei jähmety, vaan on kuten kerma, mutta maistuu valkosuklaalle.