Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten saan minutblock valkosuklaasta

24.01.2006 |

täytekakkuun pehmeämmän kuorrutteen,kun siitä tulee kivi kovaa niin kuin suklaan yleensä käy???kertokaa hyvä vinkki.joku sanoi,että kerma?tai voi auttaa??pitääkö paikaansa.tytön 1v. kakkua alan väsäilemään,niin ei viittiis tehdä mitään koevedost siitä;)

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
24.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset










150g margariinia tai voita



150g taloussuklaata



5 valkuaista



1/2 dl tomusokeria



5 keltuaista



1 1/2dl tomusokeria



1 1/2dl vehnäjauhoja



1dl perunajauhoja



2tl leivinjauhetta



1tl vaniljasokeria



Kostutus:



omenamehua 1-1 1/2 dl



Täyte:



2-3dl kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia



Kuorrutus:



100g margariinia/voita



150g taloussuklaata



koristeeksi suklaamakeisia



kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa







Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä. Vatkaa valkuaiset koavksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2dl siivilöityä tomusokeria ja jatkaa vatkaamista hetki. Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi. Sekoita keltuais- sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.



Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.



Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele pinta suklaamakeisilla. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.



Katso miten tämän kuorrutus on tehty. Lulisi toimivan näinkin.



Itse olen tehnyt valkosuklaakuorrutteen siten, että olen sekoitatanut sulatettua valkosuklaata vaahdotetut vispi cremen joukkoon. Se ei jähmety, vaan on kuten kerma, mutta maistuu valkosuklaalle.





Vierailija
2/2 |
24.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

toivottavasti kuitenkin ymmärsit;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla