Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

leipojagurut, huomio! täytekakun täytteestä asiaa..

Vierailija
14.12.2012 |

aion leipoa iisolle joukolle iiison kakun, ts. leivon pohjan pellille ja kokoan sen jollekin leveälle tarjottimelle. mikä voisi olla hyvä alusta tälle kakulle?



toinen kysymys on: mitä laitan kakun väliin? en halua, että kauksta tulee litteä, vaan korkea ja täytettä sisällä pitää olla runsaasti. voinko laittaa hyydyketäytteen? aiemmin olen hyydyttänyt täytteen kakun ollessa vuoassa, mutta toimiiko ajatus myös pellillisen kokoiseen kakkuun?



kiitos etukäteen!

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tarvitsisin apua, huomiseksi pitää olla kakku valmiina syötäväksi.. muuten menee ihan arvauksella!

Vierailija
2/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit toki laittaa levykakun väliin myös hyydyketäytteen, mutta ei se täyte pysy siellä kakun välissä jos et tue sitä reunakalvoilla (siis pysy ennen kuin on hyytynyt)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että joudut liivatetta käyttämään jos haluat korkean jämäkän täytteen. Ja tosiaan kannattaa aloittaa hieman aiemmin tuollaiset puuhat.

Vierailija
4/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja voi tehdä ihan tarjottimelle tai jollekin levylle, jonka peität esim. foliolla.

Vierailija
5/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos liivatteella hyydytät, niin ei onnistu ilman reunoja. Jos käytät hyydyttämiseen esim. vaniljakreemijauhetta tai suklaata, niin voi onnistua reunoittakin. Jälkimmäisiä on käytetty mm. useassa Kinuskikissan ohjeessa. En ole niitä kyllä ilman reunoja kokeillut, mutta täytteet ovat olleet heti ainesten yhdistämisen jälkeen melko tönkköjä.

Vierailija
6/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän alustana joko muovista tarjotinta tai leikkuulautaa, jonka vuoraan foliolla + kakkupaperi(yleensä voileipäkakun alla).



Voit käyttää hyydyketäytettä mutta tee kakun ympärille foliosta reunat(vähintään kaksinkertainen). Näin varmistat täytteen pysymisen kakun välissä.



Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja laitoin 6 munaa per kakkupohja, mulla oli kunnon korkeareunuksinen uunipelti.

Niitä tein 3 ja en todellakaan väliin laittanut mitään liivatetta vaan ihan mansikkakeittoa, tätä valion, vai minkä ja sitten vatkasin flora-vanilijaa väliin ja muistaakseen halkaisin mansikoita.



Aina levy pohjalle, siihen keittoa, mansikoita ja floraa jne jne ja vikalle vaan keittoa. 1 l meni. Päälle laitoin 2 maksamakkaratuubillista vihreää marsipaania.



Ja koristelin marsipaanin.



Sain todella paljon kehuja kakusta ja tuli ainakin yli 5 tilausta, tosin olin vaan vieras juhlissa, eli asun kaukana, joten en voinut tilauksia hoitaa.



Liivate on niin ja näin, esim tosi paljon ihmisiä on kasvissyöjiä ja en tykkää siksi sitä käyttää.



t kondiittori

Vierailija
8/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos vastauksista! suklaalla tönköksi, siis? minulla ei valitettavasti ole vaniljakreemijauhetta :/ pitäkää peukkuja, voispa laittaa tänne kuvan valmiista kakusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli juuri tiukka paikka täytekakun täytteen kanssa pari päivää sitten.

Mokasin ja täyte jäi ihan liian löysäksi. Kauhoin kulhosta kolmanneksen täytettä pois, lisäsin tuorejuustoa purkillisen ja pikkuisen liioittelin liivatelehtien määrää. Annoin täytteen seistä hetken kulhossa jääkaapissa. Ehti hyytyä alkuun siinä kulhossa ja lusikoin siitä sitten kakun väliin. Hyvin pysyi kasassa ilman vuokia tai foliotaitteluita.

Vierailija
10/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja laitat täytettä väliin.



Hyydykekakku vaatii kehän jota sinulla ei ilmeisesti ole.



Jos teet uunipannulla ei siitä kovin korkeaa saa. Pohjalle leivinpaperi tai muovikelmu, sitten kakkupohjalevy ja täytettä uunipannun yläreunaan saakka ja päälle toinen kakkupohjalevy. Uunipannuja on eri korkuisia, mittaa kuinka paksun omallasi saat.



Monella on iso korkeareunainen lasagnevuoka, onko sinulla, se olisi yksi mahdollisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos vastauksista! suklaalla tönköksi, siis? minulla ei valitettavasti ole vaniljakreemijauhetta :/ pitäkää peukkuja, voispa laittaa tänne kuvan valmiista kakusta!


Muista sitten laittaa kun lupasit!

Vierailija
12/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. 16 hengelle riittä isoon pyöreään kakkuvuokaan tehty kuuden munan pohja reiluila täytteillä. Sen mahtuu vielä hyydyttämään vuokaankin.



Tai sittrn teet han pokerilla kermarahkaliivatetäytteen ja kasaat sen varovasti. Osa valuu reunoilta yli, mutta siisti reunat ennen koristelua. Pursotat reilusti kermaa reunoille, niin läpi menee. Kokeiltu on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

viime vuonna tein kaksi erillistä kakkua, mutta nyt siihen ei ole aikaa. yksi iso kakku, siis!

Vierailija
14/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt marjat ovat pakkasessa ja ne vetistävät kakun, vai kuinka?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
14.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei voi tehdä hyydyketäytettä? Olen tehnyt isoja kakkuja mangotäytteellä. Eli perus juustokakun ohjeella, kermavaahtoa, tuorejuustoa, mangososeetta ja liivatetta. Täyte kerrosten väliin ja jääkaappiin. Hyvin toimii..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi yksi